Mora během reprezentační pauzy ladí formu na závěr základní části. Na umístění nehledíme, říká Tomajko

10. únor 2023 10:34

Hokejisté Olomouce jsou v tabulce sedmí, jen dva body za pátým Libercem a šest bodů za čtvrtým Třincem. Osm kol před koncem základní části extraligy se tak mohou pokusit posunout v pořadí výš. V reprezentační přestávce intenzivně trénují, o umístění ale nijak nespekulují.

Čtěte také

Trenér Jan Tomajko se tabulkou vůbec nezabývá. „Musím říct, že tabulku ani nesleduji. Většinou až tak tři kola před koncem, takže o tom nemám takový přehled. Člověka to zbytečně odvádí. Nejdůležitější je předvedená hra. Od toho se musíme odrážet, protože výsledky samy od sebe nepřijdou,“ říká olomoucký trenér Jan Tomajko.

Jeho tým trápily podle něj zbytečně herní výpadky v zápasech a také rozsáhlá marodka. „Mělo to na to určitě vliv, protože sestava se neustále měnila. Doufáme, že se nám to teďka před koncem sezony trošku stabilizuje, hráči, kteří byli nemocní a zranění, se postupně vrátí do sestavy a budeme moct hrát v plné síle,“ dodává kouč Mory.

Doufáme, že budeme moct hrát v plné síle.
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

První zápas po reprezentační pauze čeká olomoucký tým příští týden ve středu ve Vítkovicích.

Na co se Hanáci během pauzy zaměřují? Odpovídal nejen trenér Tomajko, ale i kapitán Jiří Ondrušek. Poslechněte si v reportáži Tomáše Minarčíka.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související