Mora dál šlape. Doma si poradila i s posledním Litvínovem, i když si zápas trochu zkomplikovala

22. říjen 2022 13:31

Hokejisté Olomouce pokračují ve vydařených extraligových výkonech. V souboji s Litvínovem otočili po nevydařené úvodní třetině stav utkání čtyřmi góly v druhé dvacetiminutovce. Ve třetí sice soupeř snížil, ale do prázdně branky pečetil stav Jan Káňa. Severočeši naopak prohráli pošesté za sebou.

„Když můžeme s Pardubicemi sehrát zápas 0:0, kdy jsme to za podpory brankáře velmi dobře obránili, tak proč bychom nemohli vyhrát v Olomouci 1:0? Jenomže my 1:0 vedeme, po první třetině jsme si mysleli, že to bude 3:0... Ale nebylo. A začali jsme dělat velké chyby, kdy nedobrzďujeme, odjíždíme od mantinelu, nejdeme do soubojů. Ve druhé třetině jsme nevyhráli snad jediný souboj,“ kroutil hlavou po zápase trenér Litvínova Vladimír Růžička.

Souhlasil s ním i jeho protějšek u olomouckého týmu Jan Tomajko. „Soupeři jsme se v první třetině nedokázali vůbec vyrovnat, bylo to ale jenom 0:1 z našeho pohledu. Ve druhé třetině to bylo otočené o 180 stupňů, díky ní jsme vyhráli zápas,“ těšilo ho.

„Ve druhé třetině to bylo otočené o 180 stupňů, díky ní jsme vyhráli zápas.“
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Olomouci se sice vrátily do sestavy zraněné opory Jan Káňa a Jakub Orsava. Někteří další ale podle obránce Tomáše Dujsíka stále chybí. „Je to nepříjemné, lepí se to, jak se dá. U některých kluků se ta zranění ale blíží ke konci. Snad brzy budeme v rámci možností zase kompletní,“ přál by si jeden ze střelců Olomouce v pátečním utkání.

Olomoucký tým zažívá jeden z nejvydařenějších vstupů do extraligy za poslední léta. „Jsme za to velmi vděční. Ale určitě to nebereme tak, že bychom najednou byli mezi TOP třemi týmy v extralize. Jedeme zápas po zápasu, pokorně šlapeme dál,“ dodal Dujsík.

Další extraligový zápas sehraje olomoucký tým v neděli opět doma, tentokrát s Plzní.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio