Mora dala Českým Budějovicím pět gólů. Šli jsme si pro tři body, těšilo navrátilce Pláška

30. říjen 2023 10:09

Hokejisté Olomouce v 15. kole extraligy předčili na domácím ledě České Budějovice 5:2 a připsali si pátou výhru v sezóně. 

Hanáci poprvé v tomto ročníku skórovali pětkrát během jednoho zápasu, hned úvodní branku vstřelil z přesilovky Karel Plášek. Ten se na Hanou vrátil po neúspěšné misi v zámoří a trefil se hned ve svém prvním domácím utkání po návratu.

„Bylo pěkné dát před domácími fanoušky zase gól. Jsem rád, že mi to tam spadlo a pomohl jsem týmu ke třem bodům. Šli jsme si za nimi, výborně jsme to odbojovali,“ hodnotil Karel Plášek, který v 17. minutě zápasu využil přesilovku, pro Olomouc teprve čtvrtou v sezóně.

Jsem rád, že mi to tam spadlo a pomohl jsem týmu ke třem bodům.
Útočník HC Olomouc Karel Plášek

Nekompromisní ranou do horního rohu nedal brankáři Hrachovinovi šanci a otevřel skóre, což se Hanákům povedlo letos teprve podruhé. A když Motor vyrovnal, Kohouti dvakrát velmi rychle našlo gólovou odpověď.

„Už nemáme na co čekat, každý ví, jak tabulka vypadá. Tlačili jsme se do brány. Vždycky vám pomůže, když vedete,“ zmínil Plášek.

Rodák z Přerova se po své anabázi v zámoří vrátil tam, odkud za velkou louži odcházel, tedy do Olomouce. „Byla to pro mě první volba. Jsem rád, že jsme se domluvili,“ uvedl. Zájem z jiných klubů a zejména z Brna, kde v minulosti také působil, Plášek příliš komentovat nechtěl. „Co bych vám k tomu řekl? Jsem prostě tady,“ usmál se. Naznačil forvard, že Kometa svého bývalého hráče rozhodně kontaktovala.

Hlavní trenér a spolumajitel klubu Jan Tomajko popsal, jaký přínos v příchodu Karla Pláška spatřuje. „Hrál dobře a ten gól byl taková třešinka. Řešil dobře i souboje u mantinelu, byl silný na puku, dokázal je dávat do hokejek, nemusel to vyhazovat. V tom je jeho síla. Jeho ofenzivní schopnosti jsou opravdu výborné, a to si myslím, že pořád nehraje na sto procentech. Má rezervy a dokáže hrát ještě daleko lépe,“ popsal Tomajko.

NHL má pořád v hlavě 

Sám třiadvacetiletý útočník se letos neprosadil ani do kádru Vancouveru, který ho vyměnil do Pittsburghu. Ani tučňáci však o služby Pláška neprojevili přílišný zájem, a tak se mládežnický reprezentant rozhodl pro návrat do své domoviny. Boj o nejlepší ligu světa však zatím nevzdává.

„Každý chce hrát NHL, každý by si to přál. Co přijde, přijde. Zkusil jsem to, nevyšlo to. Teď budu chtít odvést co nejlepší práci tady,“ uzavřel Karel Plášek po svém gólově i výsledkově úspěšném návratu do plecharény.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio