Mora doma válí, skolila i lídra z Pardubic. Na reprezentační sraz Hanáci vyslali útočníka Bambulu

5. únor 2024 10:54

Hokejová Olomouc v extralize na domácím ledě kraluje a vyhrála už desáté z posledních jedenácti zápasů v plecharéně. Naposledy poznaly sílu soupeře na promrzlém stadionu vedoucí Pardubice.

Lídr soutěže prohrál v Olomouci prohrál 1:2, a poprvé v tomto ročníku tak zažil dvě bezbodové prohry v řadě. Olomouc naopak porazila lídra tabulky poprvé v sezóně.

„Bylo to o mentální připravenosti. Byli jsme koncentrovaní a věřili jsme tomu, že toho soupeře můžeme porazit. Dostali jsme se dobře do zápasu, ve třetí třetině jsme měli šance soupeři i odskočit. Jsme přesvědčení o tom, že každé mužstvo je porazitelné,“ usmíval se na tiskové konferenci asistent trenéra Olomouce Róbert Petrovický.

Hanáci těžili v prvních dvou třetinách ze skvělého pohybu a také z rychlých branek na začátcích obou třetin, které nakonec rozhodly o tříbodové výhře 2:1.

Olomoucký útočník Jan Bambula potvrdil, že na vedoucí tým tabulky je vždy motivace o něco větší. „Je to lídr tabulky, který prohrál jen párkrát. Vždycky přijde hodně lidí. Víme taky, že mají mnohonásobně vyšší rozpočet, taky to přidá motivaci. Jsme za výhru rádi, protože víme, že se to nepoštěstí každý den,“ uvedl Bambula.

Toho v příštím týdnu čekají reprezentační povinnosti. V národním dresu se potká s pardubickými protihráči Košťálkem, Hájkem a Radilem. „Ty kluky neznám, bude to takové divné. Snad ten turnaj vyhrajeme, těším se na to moc. Bude to zase nová zkušenost, poznám nové hráče. Budu si vážit každé minuty, co tam odehraju,“ říká před Švédskými hrami Bambula.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio