Mora hlásí posilu do útočných řad. Ulovila jednoho z třineckých mistrů

4. květen 2023 10:18

Bylo to další z jmen, o kterých se v souvislosti s příchody do Olomouce spekulovalo. Nyní je vše oficiálně potvrzeno. Novým členem hanáckého celku je polský útočník Aron Chmielewski.

Jednatřicetiletý rodák z Gdaňsku strávil posledních devět let v organizaci Třince, z čehož vyplývá, že má na kontě i čtyři tituly, kterými Oceláři vytvořili takřka novodobou dynastii.

Poslední čtyři ročníky hrál výhradně za Třinec, své místo si ale předtím musel vydobýt přes Frýdek-Místek, s nímž Oceláři dlouhodobě spolupracují.

„Aron je zkušený hráč, který se v posledních letech vypracoval v oporu Třince a pomohl mu k velkým úspěchům. Jsme šťastní, že si pro pokračování kariéry vybral zrovna naší organizaci, protože jsme přesvědčení, že svým stylem hokeje do našeho kádru skvěle zapadne a bude jeho tahounem," komentuje příchod polského hráče generální manažer Erik Fürst pro stránky HC Olomouc.

K poslednímu titulu pomohl polský reprezentant šesti body (1+5) v 22 zápasech play-off. V základní části odehrál všech 52 utkání, v nichž si připsal 17 bodů (8+9).

Jsme přesvědčení, že svým stylem hokeje do našeho kádru skvěle zapadne.
Erik Fürst, generální manažer HC Olomouc

Chmielewski je tak druhou oficiálně potvrzenou posilou Kohoutů před novým extraligovým ročníkem. O den dříve informoval olomoucký klub o příchodu brankáře Jakuba Sedláčka.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio