Mora i bez zraněných opor zvítězila v Hradci a je první! Trenéři po nás šlapou, prohlásil brankář Lukáš

15. říjen 2022 14:28

Hokejisté Olomouce zvítězili v 10. kole extraligy v Hradci Králové 3:0 a dostali se na průběžné první místo tabulky. Povedlo se jim to i bez zraněných opor jako Jakub Orsava, Jan Bambula a hlavně gólman Branislav Konrád.

Toho perfektně zastoupil jeho kolega Jan Lukáš, který se do zápasové akce dostal vůbec poprvé v sezoně. A výsledek? 42 zákroků a žádný inkasovaný gól. Podle jeho názoru se tým Olomouce ve srovnání s minulými sezónami změnil a může být úspěšný i dál.

„Trenéři po nás dost šlapou, vyžadují velkou disciplínu. Jak na tréninku, tak mimo něj. Snažíme se to plnit a vracet jim to. Doufejme, že u toho zůstaneme,“ přál by si olomoucký odchovanec.

„Trenéři po nás dost šlapou, vyžadují velkou disciplínu.“
Brankář HC Olomouc Jan Lukáš

Hanáci jsou na čele tabulky s 19 body, což je stejný počet jako mají i druhá Mladá Boleslav, třetí Pardubice a čtvrté Vítkovice. Mora oproti těmto soupeřům má ale zápas k dobru. Trenér olomouckých hokejistů Jan Tomajko postavení týmu v tabulce ale nepřeceňuje.

„Začali jsme dobře, to je pravda. Soutěž je ale dlouhá, končí až v březnu. Musíme si výkonnost udržet a hlavně nesmíme usnout na vavřínech. V tom jsou ale naši hráči zatím stoprocentní,“ pochvaluje se hlavní kouč Kohoutů.

Další zápas hrají olomoučtí hokejisté v neděli od 17 hodin na svém ledě proti Kometě Brno.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio