Mora před vyprodaným publikem zvládla derby proti Brnu. Kaňkou byli tři zranění hráči

27. listopad 2023 09:34

Olomoučtí hokejisté zapsali v extralize třetí výhru za sebou, po delší době dokonce za plný počet bodů, když doma před vyprodaným stadionem porazili Kometu 3:1. Gólem a skvělým výkonem se pod výsledek podepsala předsezónní posila, obránce Jakub Sirota.

„Je skvělé, že jsme po delší době vyhráli za tři body. Je příjemné i to, že jsem dal gól před domácím publikem. Docela letos trefuju tyčky, teď se to od tyčky podařilo do brány,“ uvedl po vyhraném moravském derby proti Brnu olomoucký obránce Jakub Sirota, který oslavil první gól před domácím publikem po svém příchodu ze zámoří.

Loni hrál nejprestižnější univerzitní soutěž v Americe, letos je to pro něj tedy první zkušenost jak se seniorským, tak s extraligovým hokejem, na který si ale poměrně rychle zvyká. Jeho výkony a sebevědomí se každým dnem zvyšují a mladý bek jako by rostl před očima.

„Snad to tak bude dál. Začínám rozeznávat situace, ve kterých je dobré udělat něco navíc a kdy naopak hrát jednoduše. Cítím se dobře a cítím důvěru od trenérů,“ dodal Sirota, střelec vítězné branky.

Tři hráči Mory nedohráli

Výkon Olomouce proti Kometě byl opravdu po všech směrech velmi kvalitní. Důvodem k úsměvu ale rozhodně nebyl fakt, že během zápasu Hanáci přišli o tři hráče. S pochroumanou nohou po soubojích u mantinelu odešel po prvním střídání Lukáš Kucsera a později v zápase i Karel Plášek, utkání nedohrál ani Adam Rutar. A to Olomouc hraje další kolo hned v úterý v Hradci Králové.

„Zrovna teďka se nám zranilo pět hráčů, tak asi není úplně nejlepší do toho lítat od zápasu do zápasu. Ale věřme, že v Hradci to urveme nebo aspoň uděláme slušný výsledek,“ říká s odhodláním olomoucký obránce Jakub Sirota.

Jaký měl názor na to, když hostující fanoušci rozpálili během třetí části dýmovnice? A co vypsané svačiny bývalých hráčů Brna nyní působících na Hané? Poslechněte si.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio