Mora přetlačila na úvod sezony Kladno. Díky bezchybnému Konrádovi a gólu Slovince Macuha

16. září 2023 11:53

Po prvním kole nové sezóny Tipsport extraligy měli olomoučtí hokejisté důvod k radosti. Fotbalovým výsledkem 1:0 porazili na svém ledě Kladno a připsali si do tabulky maximální počet bodů.

O jediný gól se postaral navrátilec Rok Macuh. Slovinský centr se v olomouckém dresu objevil naposledy v prosinci 2017, po svém návratu na nejvyšší úroveň po téměř šesti letech si připsal svou první extraligovou branku vůbec. Památeční puk mu schoval spoluhráč Michal Kunc a Macuh si kotouč doma rozhodně vystaví.

„Určitě dostane svoje místo někde doma v obýváku. Z prvního gólu mám radost. Získal jsem puk na modré, dal jsem to na Kučise (Lukáš Kucsera), pak se to nějak odrazilo, tak jsem to dorazil,“ sdělil po zápase slovinský útočník Rok Macuh.

Určitě dostane svoje místo někde doma v obýváku.
Rok Macuh o puku, kterým dal první extraligový gól

Možná si říkáte, jak to, že Slovinec mluví tak dobře česky. Rodák z Mariboru totiž působí na českých kluzištích už od 17 let, kdy přišel do Mládeže Havířova. Odtamtud se stěhoval právě do Olomouce, kde si ho trenéři vytáhli z juniorky i na pár zápasů do extraligy.

Pak se propadl až do druhé ligy a musel si přivydělávat třeba brigádou v kavárně. Po dvou slušných sezónách v lize první v Přerově a v Šumperku se letos na nejvyšší úroveň po šesti letech vrátil.

„Musím se přiznat, že jsem měl trochu strach. Nevěděl jsem, co mě v extralize čeká, přece jenom jsem ji pět, šest let nehrál. Jsem rád, že to mělo vítězný konec.

Z jakého důvodu si Olomouc Macuha do svého týmu znovu vytáhla? Poslechněte si odpověď trenéra Mory Jana Tomajka. A nejen to.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio