Mora ve skvělé kulise dotáhla postup do čtvrtfinále. Konrád chválil Orsavu a sám zažil jedno „poprvé“

15. březen 2023 08:05

Hokejisté Olomouce postoupili do čtvrtfinále extraligy. Karlovy Vary porazili 3:0 a celou sérii tak získali v poměru 3:1 na zápasy. V posledním utkání je výrazně podržel brankář Branislav Konrád, který poprvé ve vyřazovací části vychytal čisté konto, a tučný podpis pod postupem měl také útočník Jakub Orsava. Nyní půjde Mora na vítěze základní části z Pardubic.

Skvělou atmosféru a oslavy po zápase si naplno užívali diváci po utkání. Naopak smutek byl u hokejistů Karlových Varů po vyřazení z play-off. „Nepodařilo se nám dát branku. Olomouc hraje extrémně obětavě, má dva výborné gólmany, kterým navíc dobře pomáhají hráči okolo,“ říkal po zápase hokejista Karlových Varů Matěj Stříteský.

Výkon olomouckého brankáře Branislava Konráda chválil i jeho trenér Jan Tomajko. „Podržel nás, měl tam pár zákroků. Dodal týmu sebevědomí,“ uvedl Tomajko.

To je dost. Skoro jako McDavid.
Brankář Branislav Konrád o skvělém Jakubu Orsavovi

Vedle vítězství a postupu potěšila Branislava Konráda i vychytaná nula. „V průběhu na to moc nemyslím, ale jak bylo deset minut do konce, tak samozřejmě ano. Minule psali, nebo i můj otec si to píše, že mám nějakých 30 nul, nebo kolik, ale zatím žádnou v play-off. Teď už ji mám, tak můžu být spokojený,“ usmíval se Konrád poté, co Karlovým Varům čapl všech 25 střel.

Chválil také spoluhráče Jakuba Orsavu. Útočník Mory navzdory tomu, že před startem vyřazovací části přes měsíc nehrál, nasbíral během čtyř zápasů předkola úchvatných osm bodů (5+3). „To je dost. Skoro jako McDavid,“ přirovnal olomoucký brankář svého spoluhráče k největší hvězdě NHL.

Doma v úterý a ve středu

K prvnímu utkání čtvrtfinále nastoupí olomoucký tým v pátek v Pardubicích, druhý zápas se hraje hned v sobotu. Doma nastoupí Kohouti v úterý a ve středu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio