Mošt - lahodný nápoj plný vitamínů. Jeho sezóna právě vrcholí
19. říjen 2017
Pochutnáte si rádi na čerstvě vylisovaném moštu? Právě teď vrcholí sezóna moštování ovoce a mezi nejoblíbenější patří tradičně mošt z jablek. My jsme se byli podívat v moštárně ve Smržicích, kterou provozuje místní Český zahrádkářský svaz. Dveře se tam, jak se říká, netrhly. Jablečný mošt je bohatým zdrojem vitamínů, antioxidantů a také vlákniny. Ale pozor, čerstvý mošt se rychle kazí. Pokud ho nestihnete ihned vypít, můžete si ho zamrazit.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
‚Ani na víkend do Minsku nemůžu.‘ Rusko nechce úředníky či státní zaměstnance pouštět za hranice
-
Jak ochránit podmořské kabely? Vždy se něco pokazí. Ujistěte se, že víte, komu volat, radí americký voják
-
Na genetice tolik nezáleží, říkají dívky z babyboxu. Anežka a Dominika spolu chtějí zůstat v kontaktu
-
Majitel neznámý. Pozemky za pět miliard propadly státu, jsou velké jako třetina Prahy