Moták se těšil na bývalé svěřence, ti ho ale nepotěšili. Ocelářům Mora ukradla všechny body

23. listopad 2022 12:27

Hokejisté Olomouce v úterní dohrávce 12. extraligového kola na začátku třetí třetiny prohrávali v Třinci 1:2, ale v posledních minutách skóre otočili dvěma trefami Jakub Navrátil. Ten vítězný na 3:2 dal 68 sekund před koncem.

„Zvládli jsme dobře celý zápas, dobře jsme bruslili. Byli jsme dobří v soubojích a i přesilovkou jsme si hodně pomohli. Využili jsme hned tu první, to nás trošku uklidnilo. Sice jsme dostali na 1:1, ale pořád jsme hráli dobře. Jsme rádi za tři body, protože si myslím, že tady se asi mockrát v sezoně nebude vyhrávat,“ hodnotil vítězný zápas olomoucký trenér Jan Tomajko.

Jeho dřívější kolega, který do letošního léta pět let vedl Olomouc, Zdeněk Moták, jako kouč poraženého Třince nebyl pochopitelně nadšený. „Z naší strany to byl hlavně v první třetině takový utahaný výkon. Prvních deset minut jsme byli poměrně špatní, pak jsme hru zlepšili. Byl to vyrovnaný zápas, ale za stavu 2:1 už bychom si neměli nechat vzít minimálně ten bod,“ uvedl Moták.

„Zkušený tým, zkušení trenéři, velice dobře poskládané mužstvo. Jsou třetí a to není náhoda.“
Zdeněk Moták o týmu Olomouce

Olomouc předváděla v Třinci svůj typický urptuný hokej a domácí Oceláři se těžko herně prosazovali. Možná si Moták může za prohru sám, když olomoucký styl pět let piloval. „Těšil jsem se na ty kluky, na Honzu (Tomajka), na realizační tým. Zkušený tým, zkušení trenéři, velice dobře poskládané mužstvo. Jsou třetí a to není náhoda,“ chválil své bývalé svěřence Moták.

Vedle stojící olomoucký kouč Jan Tomajko se v dobré náladě do rozhovoru vmísil. „Samozřejmě, že na tom má svůj podíl,“ uvedl s úsměvem Tomajko. Každopádně Moták už chystá odvetu. „Bohužel nám to doma nevyšlo, budeme se snažit co nejvíce až budeme hrát v Olomuci,“ doplnil třinecký trenér. V Olomouci se Třinec představí už 2. prosince.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio