Motivací je šestka, ale pozor na poslední skupinu, zní z fotbalové Sigmy. Na Daňka oficiální nabídka nebyla

Bez dluhů, s jednou posilou a cílem minimálně udržet desátou příčku v tabulce. Tak vstoupí do jarní části ligy fotbalisté Sigmy Olomouc. Zásadní bude nespadnout do skupiny, která bude hrát o udržení. Hodně tak bude záležet na zdraví, herní pohodě a také potřebném štěstí.

„V postavení, ve kterém jsme, máme blízko první skupině, ale máme možná ještě o malinko blíž té poslední skupině. Pokud se k nám trochu přikloní štěstí a prokážeme kvalitu, můžeme zkusit zabojovat o pozice okolo šestého místa. Na druhou stranu musíme být opatrní a dávat si pozor, abychom náhodou neskončili v té poslední skupině,“ říká Ladislav Minář, sportovní manažer olomoucké Sigmy, která je po podzimu v tabulce na desátém místě. 

Klub podle Mináře nemá ekonomické problémy. „V únoru jsem tu začal devátý rok a nepamatuju dobu, kdy by hráči čtrnáct dní čekali na výplatu. Klub nemá ani korunu dluhu, což je z tohoto pohledu výborné,“ dodává.

Nabídku na Jemelku jsme s poděkováním odmítli, uvádí Minář

Jediným novým hráčem je Jan Navrátil, který přišel ze Slovácka. Další výrazné změny Ladislav Minář neočekává. „Nikdo z hráčů nebude odcházet. Můžu potvrdit, že na Vaška Jemelku jsme dostali konkrétní nabídku, za kterou jsme poděkovali a odmítli jsme ji. Co se týká Kryštofa Daňka, u něj žádný oficiální zájem nebyl,“ okomentoval Minář přestupové dění.

Trenér Sigmy Václav Jílek je spokojený s přípravou na jarní část ročníku. „Byla velmi krátká, ale program jsme tomu přizpůsobili. Jediný problém byl, že nám vypadli dva tři hráči, které jsme si v herním způsobu chtěli ověřit. Nakonec si ale myslím, že jsme našli optimum i pro sezonu,“ nechává se slyšet Václav Jílek.

Do jarní části ligy vstoupí Sigma v sobotu v Jablonci.

autor: min
Spustit audio