Můžeme dokázat cokoliv, když nám v tom nebrání naše mysl

14. červenec 2015

Z čeho tloustnou vegetariáni? A jak lze získat skvělou fyzičku pomocí meditace? Prozradí dálková plavkyně a maratónská běžkyně Abhejali Bernardová.

Abhejali Bernardová je třicetisedmiletá velmi křehká žena, do níž byste na první pohled neřekli, že se stala pátou českou plavkyní, která zdolala kanál La Manche. Dokázala to v čase 14 hodin a 37 minut.

Na zhruba 34 kilometrů dlouhé trase z Anglie do Francie se plavkyně Sri Chinmoy Marathon Teamu Zlín představila již podruhé, v roce 2009 byla členkou mezinárodní štafety. Ale to není vše. Nezdolal ji ani Gibraltar, s přehledem uběhne 100 km, občas si zaběhne šestidenní maraton kolem New Yorku.

Kde bere tato vegetariánka energii? Co jí, když potřebuje na dálkové plavby přibrat pár kilo? A jak se jí podařilo získat fyzickou kondici také prostřednictvím meditace?

To vám Abhejali Bernardová prozradí v našem rozhovoru.

Zatím předávám jen tato její slova: „Ne nadarmo se říká, že plavání přes kanál La Manche je mnohem více mentální než fyzickou záležitostí, i když samozřejmě fyzicky trénovat musíte. Nejdůležitější však je – udržet v klidu mysl.“

autor: zos
Spustit audio