Myslivecká kuchyně a spousta skvělé zábavy. Na Obecní veselici do Horní Moštěnice přišlo několik stovek návštěvníků

7. srpen 2016

Český rozhlas Olomouc začátkem srpna odstartoval svou tradiční soutěž Křížem krajem, kdy každý den jeden z vás může vyhrát několik litrů piva. Během této soutěže jezdíme za vámi do různých obcí Olomouckého kraje. Hned první týden jsme projížděli Přerovsko a každý den jsme rozdávali 5x 1,5L PET lahví piva Husar různé stupňovitosti od Řemeslného pivovaru HUSAR. Celý týden jsme zakončili Obecní veselicí v Horní Moštěnici.

V sobotu 6. srpna jsme vás pozvali na Obecní veselici, kterou jsme pořádali společně s Mysliveckým spolkem Horní Moštěnice. Stovky návštěvníků si užili pěkné odpoledne i večer. Na své si přišly i děti, které si zaskotačily na skákacím hradě nebo se projížděli po parketu na koloběžkách či bruslích.

Obecní veselice v Horní Moštěnici

Myslivecký spolek připravil v rámci programu skvělá vystoupení. Na zahájení jsme viděli vystoupení dětí ve věku od 3 do 12 let z kroužku Medvíďata a v podvečer vystoupení Hula hop v podání Klubu pro starší a pokročilé z Horní Moštěnice. Také jsme si vyslechli vystoupení violoncellového kvartetu Four Roses. Občerstvit jste se mohli nealko i alko nápoji, především studeným pivem. K jídlu Myslivecký spolek připravil zvěřinový guláš, žebra nebo klobásu. Pochutnat jste si mohli i na grilovaném mase.

Po vystoupení Medvíďat odpoledne s Českým rozhlasem Olomouc pokračovalo vystoupením folkové skupiny Freďáci. Během odpoledne a večera vystoupila ještě skupina Hope Astronaut a skupina Atom-Rock ze Zábřehu. Při jejich vystoupení se úplně zaplnil taneční parket a hrálo se až do desáté hodiny. Atom-Rock hráli písně od Kabátů, Jiřího Schelingra, Olympiků, Turba, Katapultů a dalších zpěváků či skupin.

Obecní veselice v Horní Moštěnici

Máme za sebou první týden soutěže Křížem krajem a další Obecní veslici. Teď se těšíme na setkání s vámi v následujícím týdnu na Šumpersku a Jesenicku a v sobotu v Lipové-lázních, kde vystoupí folková skupina Domino, ZíZí Top – Czech Revival Band, Atom-Rock nebo si zatančíte zumbu a podíváte se na vystoupení na trampolínách.

Obecní veselice v Horní Moštěnici

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.