Na cyklostezce u Lipníka nad Bečvou vznikne nový podjezd. Cyklisté se tak vyhnou křížení se silnicí

18. září 2017

Nový podjezd pro cyklisty vznikne u Lipníka nad Bečvou. Vyřeší nebezpečné křížení cyklostezky Bečva a frekventované silnice. Jeho stavbu zaplatí tamní radnice. Bez strachu z projíždějících aut by lidé mohli na výlet na středověký hrad Helfštýn nebo podél řeky Bečvy jezdit už v příštím roce.

„Tato cesta je opravdu hodně frekventovaná. Jednak tu projíždí osobní vozidla, která míří na Nové Dvory a na Záhoří, jednak tudy jezdí nákladní vozy do kamenolomů. V souvislosti s výstavbou dálnice je provoz ještě větší,“ říká vrchní strážník městské policie v Lipníku nad Bečvou.

Přejet tuto silnici je tak pro cyklisty mnohdy zkouškou nervů. Denně jich tu projede několik stovek. „Přehlednost je celkem dobrá, ale je těžké odhadnout rychlost některých aut. Zvlášť s malými dětmi je to velice nebezpečné,“ myslí si cyklista Zdeněk Tvrdoň.

Radní v Lipníku nad Bečvou se proto rozhodli, že trasu cyklostezky odkloní pod nedaleký most. Nebezpečnému přejezdu by se tak cyklisté vyhnuli úplně.

„Zpracovávám projektovou dokumentaci a v příštím roce bychom chtěli realizovat odstranění nebezpečného křížení na tomto frekventovaném místě,“ uvedl starosta Miloslav Přikryl z Unie pro Lipník.

autor: kra
Spustit audio