Na kafe s Marošem Kramárem bych určitě šla znovu

Je to skvělý společník. Hned v úvodu našeho povídání se zeptá, kterým jazykem má mluvit. Chci oba, ať to vysílání je zase jednou československé. Ale má to asi nastavené tak, že když je na Slovensku, mluví slovensky a v Čechách zase česky.

Mezi oběma republikami najezdí spoustu kilometrů, s napůl vážnou tváří Maroš Kramár říká, že je druhým povoláním řidič. Práce má tolik, že musel před pár lety opustit angažmá a vyzkoušet si volnou nohu. A strašně si to užívá.

„Nepatřím mezi herce, které by tlačila hypotéka, takže beru práci, která mě fakt zajímá a baví,“ dodává. A sám sebe tak trochu zkouší. Viděli jste nějaký díl zábavné show Zázraků přírody? Oba moderátoři, Maroš Kramár i Vladimír Kořen, si v nich už zkusili ledacos. Jízdu na lyžích za koňmi, skoky na vodě nebo akrobatický let.

Zatímco my Češi známe dobře Divadélko pod věží, slovenští diváci vědí o Divadle vo věži. To si Maroš zařídil ve svém bratislavském staromládeneckém bytě, který kdyby mohl, vyprávěl by určitě spoustu zajímavých historek.

Hraje tam třeba Tajomné variácie nebo Lordy. „Všichni lidé, kteří přijdou, jsou mí hosté. Provedu je po celém bytě, který má i věžičku, nabídnu jim dobré víno, občerstvení, pak jim zahraju divadlo a po něm s nimi posedím a poklábosím. Aby měli zážitek. Jsou to krásné večery,“ vysvětluje populární československý herec.

Herec Maroš Kramár

Filmovat začal Maroš Kramár ještě jako dítě. Vzpomíná třeba na natáčení Pověsti o stříbrné jedli s Františkem Vláčilem v Karlovicích na Moravě. „Točila se tam i adrenalinová scéna, kdy mě přivázali nahoře na stromě, žduchli a já padal dolů. Pod stromem ležel kameraman, který to snímal zespoda. V poslední chvíli ucukl, překulil se, protože nevěřil, že se zastavím. Lano bylo ale naštěstí dobře vyměřené, nenabil jsem si,“ vypráví o bungee jumpingu na začátku sedmdesátých let.

Letos se v kinech objeví ve třech filmech, v dramatech Zemřít šťastný a Únos a v hudební romanci Muzzikanti.

autor: voj
Spustit audio