Na novou víceúčelovou halu netrpělivě čekalo několik generací sportovců. Dočkali se vloni. Dnes mají na trénování takové podmínky, které jim jinde mohou jen závidět!

16. červen 2019

Moderní stavba městské multifunkční haly je součástí sportovního areálu na okraji Lipníku nad Bečvou. Za patnáct měsíců vyrostla mezi fotbalovým hřištěm a tenisovými kurty. Pozornost budí neotřelou architektonickou podobou, která zabodovala i v soutěži „stavba roku“. Vůbec největší radost z nových prostor mají samozřejmě místní. Hlavně kluby, které provozují halové sporty.

Hala je rozdělena na dvě části. Tělocvičnu a zázemí pro sportovce, které tvoří čtyři šatny po dvaadvaceti místech, se sociálním zařízením. Dále čtyři klubovny, šatny trenérů, sportovci mají k dispozici zařízenou posilovnu.

V západní části se nachází kancelář správce, místnost pro návštěvníky, vstup na tribunu, bufet s barem. V poslední, jižní části je nářaďovna.

Lákadlem je také unikátní horolezecká stěna, která má více než čtyři sta metrů čtverečních. Slouží hlavně lipenskému horolezeckému oddílu, který se může pochlubit mimořádnými úspěchy svých odchovanců. Multifunkční halu využívají k trénování basketbalisté, florbalisté, tenisté a už zmínění horolezci. Slouží také školám i veřejnosti.

Součástí stavby je nové parkoviště s kapacitou padesát míst, z toho čtyři místa jsou vyhrazena pro osoby se sníženou pohyblivostí.

Moderní víceúčelovou halu jsme na vlnách Českého rozhlasu Olomouc podrobně prozkoumali společně s Janou Zemkovou v pořadu Přímo z místa.

autor: zem
Spustit audio