Na Obecní veselici v Tištíně dorazilo navzdory chladnějšímu počasí přes 200 návštěvníků

18. srpen 2017

Začátkem srpna Český rozhlas Olomouc odstartoval svou tradiční soutěž Křížem krajem, ve které může každý den jeden z vás vyhrát několik litrů piva. V průběhu soutěže za vámi jezdíme do různých obcí Olomouckého kraje. V minulém týdnu jsme projížděli Prostějovsko a každý den jsme rozdávali 16 půllitrů piva Holba. Druhý soutěžní týden jsme zakončili Obecní veselicí v Tištíně.

V sobotu 12. srpna jsme vás pozvali již na druhou Obecní veselici, kterou jsme pořádali společně s městysem Tištín. Ještě před jejím zahájením jsme mezi 13. a 14. hodinou vysílali živě přímo z Tištína. Hosty ve vysílání byli bývalá kronikářka Marie Gazdová, starostka městyse Alena Wagnerová, učitelka tamní základní školy Michaela Slavíková a předseda Agrodružstva Tištín Josef Horák.

I přes chladnější počasí se přišly pobavit a ochutnat pečené selátko z místního chovu více než dvě stovky návštěvníků. Obecní veselici opět odstartovala svým vystoupením folková skupina Domino z Olomoucka, která hrála převážně lidové písně a spirituály. Následoval koncert folkrockové skupiny Hope Astronaut s vlastními skladbami. Program zakončila kapela Atom-Rock ze Zábřehu. Při jejich písních se už pod rouškou tmy zaplnil i taneční parket.

Čtěte také

Máme za sebou druhý týden soutěže Křížem krajem a druhou Obecní veslici. Teď se těšíme na setkání s vámi v následujícím týdnu na Přerovsku a v sobotu v Jezernici, kde vystoupí folková skupina Freďáci, dále skupiny ZíZí Top – Czech Revival Band a Atom-Rock. Také vás čeká vystoupení Jany Šelle za doprovodu Richarda Mlynáře nebo na hra na didgeridoo v podání Radka Swarze.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.