Na olomouckém Svatém Kopečku částečně zlevnilo od ledna placené parkování

12. leden 2024 08:58

V olomoucké městské části Svatý Kopeček platí od začátku roku nový ceník placeného parkování. Radní města rozhodli o snížení i zastropování některých sazeb.

Provozní doba i ceny za parkování se mění u parkovišť se závorovým systémem, které spravuje olomoucká zoo. „Během sezony je zde parkování 100 korun na den, mimo sezonu 60 korun. Provozní doba je tady 8 až 18,“ říká ředitel zahrady Radomír Habáň.

Lidé změny poznají i na parkovištích bez závor. Například v ulici Dvorského a Radíkovská. „Bude to 40 korun a maximálně stovka za den v době od března do října, mimo sezonu se platit parkovné nebude, na parkoviště bude mimo sezonu 20 korun za hodinu,“ doplňuje Martin Luňáček z olomouckého magistrátu.

Lidé uvidí změny v parkovacích tarifech jen na terminálech u závor. Přelepy informačních tabulí a dopravních značek se mají objevit během několika dní.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio