Na osm let za mříže poslal Krajský soud v Brně Radima Žondru za napadení tenistky Petry Kvitové. Obžalovaný stále trvá na své nevině

27. březen 2019

Osm let za mřížemi by měl strávit Radim Žondra za napadení tenistky Petry Kvitové. Nepravomocný verdikt nad recidivistou vynesl v úterý Krajský soud v Brně. Obžalovaný muž stále trvá na své nevině. Státní zástupce i Žondrova obhájkyně si po vynesení rozsudku nechali lhůtu na odvolání.

Předsedkyně soudního senátu Dagmar Bordovská nakonec poslala Radima Žondru na osm let do vězení za těžké ublížení na zdraví a další tři trestné činy. 
„Petra je na turnaji ve spojených státech, o průběhu soudního jednání byla informována. S rozsudkem je spokojena, protože obžalovaného označila jako toho, kdo ji napadl a ublížil,“ říká mluvčí Petry Kvitové Karel Tejkal, který tenistku o verdiktu ihned informoval.

Státní zástupce původně pro Žondru navrhoval dvanáctiletý trest. Byl přesvědčen, že Kvitovou vydíral. Podle zatím nepravomocného verdiktu ale o vydírání nešlo. Sama sportovkyně mu totiž nabídla deset tisíc korun, aby z domu odešel a mohla si zavolat sanitku.

autor: ahe
Spustit audio