Na Silvestra pobaví hned třikrát Humoriáda, na Nový rok zase Zadek jako Kylie Minogue

Chcete se pobavit? Najít prostor k bilancování uplynulého roku? Zavzpomínat na dávné hity a pozdravit známé? Nalaďte si na přelomu roku Český rozhlas Olomouc. Co chystáme?

31. prosince

Od časných ranních hodin vás připravíme na poslední den v roce. Po 9. hodině se můžete zaposlouchat do fejetonů Michala Viewegha, které před 15 lety v knize na „Na dvou židlích“ našel a pro rozhlas natočil režisér Michal Bureš. V dopoledním bloku se také poprvé dostane ke slovu Humoriáda. Ta letos poprvé byla na cestách a ohlas byl obrovský. Její zastávku v olomoucké Šantovce s Patrikem Rozehnalem a jeho hosty Jiřím Krampolem, Tomášem Töpferem a Ladislavem Županičem poslouchejte po 10. hodině.

Silvestrovský program vysílání Českého rozhlasu Olomouc

Polední budou současně i poslední písničky na přání roku 2019, tak si je nenechte ujít. Po 13. hodině se můžete zaposlouchat do pořadu Xaver a host, který přivítá imitátora Václava Faltuse. V odpoledním vysílání dále nemohou chybět ani Hřebíky a hanácké Plk na konec roka. A pokud dopoledne propásnete rubriku „Okolo češtiny“, dostanete ještě jednu příležitost.

Po 16. hodině se ke slovu dostane podruhé Humoriáda, tentokrát v tradiční formě. S moderátorem Pavlem Kučerou bude ve studiu Uršula Kluková a zcela jistě dokáže vyloudit úsměv na vašich tvářích. Dvouhodinovka po 17. už bude tradičně v poslední den v roce věnována Starým peckám se Silvestrovskou vzkazovnou. Budete mít možnost ještě jednou pozdravit své blízké a poslechnout si velké hity minulého století, které pro vás vybere Jirka Matějů.

A Humoriáda potřetí na vás čeká od 21. hodiny až do půlnoci, kdy uslyšíte celou řadu pravidelných hostů tohoto pořadu a jejich historky.

1. ledna

Aby novoroční ráno nebylo až tak těžké, nabídneme vám po 9. hodině Ivanu Plíhalovou v povídce Lenky Brodecké „Zadek jako Kylie Minogue“. Pokud si dáváte v tomto čase nějaká předsevzetí, třeba že zhubnete, mohlo by to být pro vás hodně inspirující. A minimálně úsměv na tváři zaručujeme. Vysílání po 10. hodině už bude patřit Hostu ve studiu. Dita Vojnarová si bude povídat s chartistou a duchovním Václavem Malým, který moderoval demonstrace na Letenské pláni před 30 lety.

Novoroční program vysílání Českého rozhlasu Olomouc

Prvními písničkami na přání v Novém roce vás provede Tomáš Kedzior. Pořad Xaver a host poté nabídne populárního kněze Zbygniewa Czendlika a ani na Nový rok vás nepřipravíme o Hřebíky a hanácký Novoroční plk. A odkud bude první Pohlednice od Pradědu na Hanou roku 2020? Nechte se překvapit od Mirka Kobzy.

Na 16. hodinu jsou připraveny Hvězdné návraty a po Písničkách pro radost se můžete těšit na první vydání pořadu Legendy pro rok 2020. Vrátíme se v něm na začátek 70. let minulého století, kdy vynikající soulová zpěvačka Roberta Flack vydala své druhé album „Quiet Fire“. A ještě do 19. hodiny stihneme novoroční Starý pecky.

Jako speciální dárek pro vás máme Miroslava Donutila v hlavní roli rozhlasové hry „Úsměv samoty“, kterou na vlnách Českého rozhlasu Olomouc můžete poslouchat od 20. hodin.

Taková je tedy naše nabídka a věříme, že vám budeme příjemným společníkem i v roce 2020.

Spustit audio