Na Silvestra vás pobaví Luděk Sobota a Sestřičky, na Nový rok zase Zadek jako Kylie Minogue

Chcete se pobavit? Najít prostor k bilancování uplynulého roku? Zavzpomínat na slavné hity z minulého století? Nalaďte si na přelomu roku Český rozhlas Olomouc. Co chystáme?

31. prosince

Od časných ranních hodin vás připravíme na poslední den v roce. Po 9. hodině se můžete zaposlouchat do posledního neodolatelného vyprávění Karla Högera z příběhů Lišky Bystroušky, jejíž knižní vydání letos oslavilo 100 let. Mezi velké osobnosti, které nás v končícím roce opustili, se řadí i Milan Tichák. Často s ním natáčel Aleš Spurný, který před časem připravil k jeho výročí dokument „Důvodů k radosti je dost“. Do slov vzácného muže se zaposlouchejte po 10. hodině.

Silvestrovský program vysílání Českého rozhlasu Olomouc

Polední budou současně i poslední písničky na přání roku 2020, tak si je nenechte ujít. Po 13. hodině se můžete zaposlouchat do pořadu Xaver a host, který přivítá předního komika a také herce zrajícího jako víno Luďka Sobotu. V odpoledním vysílání dále nemohou chybět ani populární Hřebíky, a pokud dopoledne propásnete rubriku „Od Pradědu na Hanou“, dostanete ještě jednu příležitost.

Po 15. hodině si můžete se Zorkou Ježkovou naposledy v roce 2020 podebatovat v Kontaktním odpoledni a v obvyklém čase se ke slovu dostane Humoriáda. S moderátorem Pavlem Kučerou bude ve studiu Tomáš Töpfer a zcela jistě dokážou vyloudit úsměv na vašich tvářích. Hodinku po 17. si odlehčíme od mluveného slova díky Starým peckám, tedy hitům z minulého století, aby vás následně mohli bavit herci a herečky z populárního seriálu Sestřičky

1. ledna

Aby novoroční ráno nebylo až tak těžké, nabídneme vám po 9. hodině Ivanu Plíhalovou v povídce Lenky Brodecké „Zadek jako Kylie Minogue“. Pokud si dáváte v tomto čase nějaká předsevzetí, třeba že zhubnete, mohlo by to být pro vás hodně inspirující. A minimálně úsměv na tváři zaručujeme. Vysílání po 10. hodině už bude patřit novoroční pohádce. „Putování za švestkovou vůní“ z pera Ludvíka Aškenazyho bývá právem přirovnáváno k Malému princi. Příběh pro malé i velké ocenili i porotci festivalu Prix Bohemia Radio 2020.

Nový rok s Českým rozhlasem Olomouc

Před polednem se ke slovu dostanou se svými zdravicemi tři okresní starostové našeho kraje a prvními písničkami na přání v Novém roce vás provede Zorka Ježková. Nově v pátečním čase po 13. hodině vstoupí na naše vlny pořad Slavné dvojice, ve kterém Alex Mynářová přivítá Davida a Ivana Netukovi. Ani na Nový rok vás nepřipravíme o Hřebíky a hanácký Novoroční plk. A odkud bude první Pohlednice od Pradědu na Hanou roku 2021? Nechte se překvapit od Mirka Kobzy.

Na 16. hodinu jsou připraveny Hvězdné návraty a po Písničkách pro radost se Zorkou Ježkovou se můžete těšit na třetí, závěrečnou část rozhlasového zpracování Poťouchlých pohádek Milana Valenty. A do 19. hodiny ještě stihneme novoroční Starý pecky.

Taková je tedy naše nabídka a věříme, že vám budeme příjemným společníkem i v roce 2021.

Spustit audio