Na soutěže v pojídání Jaroslav Němec trénovat nemusí

Sledovat Jaroslava Němce při jídle potěší každou hospodyňku. Všechno, co mu předložíte, s chutí sní. A ještě u toho třeba pokoří nějaký český, případně světový rekord. Ne nadarmo má přezdívku Maxijedlík.

Pohled na něj by vás možná mohl zaskočit, není to totiž takzvaně prostorově výrazný, ale naopak štíhlý vysportovaný muž. „Míval jsem 89 kilo, to mi už přišlo hodně, tak jsem začal běhat a zhubnul na 74,“ pochvaluje si rodák z města Bystré.

Soutěžení je jeho vášeň. Problém mu nedělá sníst kopce zmrzliny, litry krupicové kaše, plné kotlíky guláše, kusy tlačenky, mnoho talířů svíčkové, spoustu sáčků sušených červů nebo pořádně uleželé ryby. Nejvíc si ale pochutná na steacích a brynzových haluškách.

Jaroslav Němec má své fanoušky v České republice, znají ho i na Slovensku. Před pár měsíci měl poprvé vyrazit na velkou mezinárodní soutěž v pojídání hot dogů do Las Vegas, která by mu navíc mohla přinést sympatickou finanční odměnu, kvůli koronavirové pandemii ji ale organizátoři zrušili. „Snad proběhne na jaře,“ doufá Maxijedlík, který nejen rád konzumuje, ale i vaří. Jeho bábovka s vaječným koňakem zazářila v rozhlasových Pochoutkách.

autor: voj
Spustit audio