Na Šumpersku hořel dům a hospodářské stavení, čtyři lidé evakuováni

24. leden 2023 09:19

Škodu přesahující jeden milion korun způsobil v noci na úterý požár hospodářské budovy a přilehlého rodinného domu v obci Police na Šumpersku. Při požáru nebyl nikdo zraněn, čtyři obyvatelé se včas dostali do bezpečí. S plameny na místě bojovalo nakonec osm jednotek, informoval ČTK mluvčí hasičů Radek Buryánek.

Požár byl nahlášen hasičům v 00:30 s tím, že hoří hospodářské stavení a oheň přeskakuje i na rodinný dům, kde jsou čtyři lidé. Ti se naštěstí dostali do bezpečí ještě před příjezdem jednotek,“ uvedl mluvčí hasičů. Do bezpečí byly odtaženy také dva elektromobily z okolí domu.

Během hasebních prací se zřítila střecha nad hospodářským stavením. Bránili jsme rodinný dům, aby se plameny nešířily do obytných částí. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích, využili jsme velkoobjemové cisterny,“ doplnil Buryánek. Hasiči poté rozebrali střešní konstrukci a dohasili skrytá ohniska a objekt nakonec odvětrali. Obyvatelé domu využili náhradního ubytování u příbuzných, dodal mluvčí hasičů.

Na místě nyní pracuje vyšetřovatel, který zjišťuje příčinu požáru. Škoda se podle předběžného odhadu vyšplhá přes milion korun. Hasiči včasným zásahem uchránili hodnoty přes dva miliony korun.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

autor: Jan Faltýnek
Spustit audio