Na západě Čech nás čeká víkend plný zajímavých akcí

12. říjen 2018 10:00
Zprávy

Trhy, výstavy panenek nebo třeba soutěž ve střeleckém víceboji. I to vám nabídne nadcházející víkend.

Například v Plzni v Kulturním domě v Šeříkově už dnes začíná výstava českých a bavorských zahrádkářů. Svým pěstitelským uměním se tentokrát pochlubí zahrádkáři Zemského okresu Cham. Kromě ukázek, prodeje výpěstků ovoce, zeleniny a květin dojde i na soutěž o největší zahradnické výpěstky a soutěž o nejzajímavější exponát. Vstup na akci je zdarma.

Tak trošku do dětství se můžeme všichni vrátit na prvním ročníku Panenkového festivalu v plzeňském Kulturním domě JAS. Kromě výstavy čeká na všechny návštěvníky také tombola, hudební vystoupení a workshopy.  V sobotu a v neděli se otevírá v 9 hodin.

Výstava, výlet do Brd či hlt dobrého vína, i to by mohl být program tohoto víkendu

Ve Stříbře v Domě mládeže začíná v sobotu v 9 hodin ráno první ročník veřejného závodu ze vzduchové pušky pro mládež.

Do Strašic na Rokycansku zase láká 6. víkend otevřených vrat v Muzeu dopravy. Na ploše 3.000 m2 v jedné z hal bývalých kasáren a okolním prostranství je vystaveno 25 exponátů - trolejbusy, autobusy, přívěsy, nákladní automobil nebo třeba i tramvaj. A pro tenhle rok jde o poslední akci.

Pro pěší turisty je zítra připraven pěší výlet do Brd v oblasti Padrťských rybníků. Přibližně desetikilometrová trasa je vhodná i pro zdatnější děti zvyklé na turistické výšlapy. Počet účastníků brdských výletů je omezen, ale lepší je si místo zarezervovat.

V Přešticích si na své přijdou milovníci vína. V sobotu se totiž na místním náměstí bude konat od 13 hodin 2. ročník Festivalu vína. Na programu jsou kromě ochutnávek českých a moravských vín také zajímavá hudební vystoupení.

V Mariánských Lázních to bude o víkendu vonět jablky

Mariánskolázeňskou kolonádu zaplní během tradičního jablečného festivalu výstava regionálních odrůd ovoce, lidé budou moci vyzkoušet známé i netypické chutě jablečných moučníků. Program začne v 10 hodin jarmarkem místních výrobců, řemeslníků a regionálních produktů. Organizátoři slibují i tvůrčí dílny pro děti a dospělé. O hudební tečku se od 16 hodin postará svým vystoupením zpěvák Vladimír Merta.

autoři: Jan Markup , jik
Spustit audio