Na živú notečku: Cimbálová muzika Pajtáš

23. únor 2016

Přijďte 27. ledna na první koncert z nově připraveného cyklu vystoupení mladých folklorních muzik a zpěváků „Na živú notečku“ přímo do foyer brněnského rozhlasu na Beethovenově 4.

Od 18.30 vystoupí cimbálová muzika Pajtáš, moderování se ujme Monika Brindzáková. Koncertní speciál pořadu Na moravskou notu bude nejen přístupný veřejnosti, ale současně bude i živě vysílán na vlnách Českého rozhlasu Brno.

Vstup je zdarma, ale vzhledem k omezené kapacitě hlediště je nutná registrace na telefonním čísle 542 523 151 nebo e-mailu koncert@rozhlas.cz.

Zpříjemněte si večer poslechem písní z uherskobrodského regionu, odkud muzika Pajtáš pochází, i všeobecně známých a zpěvných moravských písniček.

Na živú notečku
autoři: Martin Kozlovský , Martina Kaščáková

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.