Natálie Tichánková má doma Zlatou desku ředitele Českého rozhlasu Olomouc

„S kapelou P.S. jsme v rozhlase natočili vánoční Zázraky přání, o tom, jak se všichni můžou zbláznit, všude chaos, nikdo nic nestíhá,“ říká Natálie Tichánková.

Společně s Filipem Tailorem a Míšou Doleželovou se snaží dělat muziku, která má přesah, vtip. Ocenil to i Josef Podstata, ředitel Českého rozhlasu Olomouc, který Natálii, člence činohry Moravského divadla, předal na slavnostním zahájení letošní sezóny originální zlatou cenu.

Natálka Tichánková vystudovala na JAMU muzikálové herectví. „Mrzí mě, že se o muzikálových hercích říká, že umí jen zpívat a tančit,“ říká sympatická brunetka. Protože má ráda činohru, chtěla dokázat, že ji zvládne. Dělala konkurzy do divadel, hostovala v Ostravě, Brně nebo Uherském Hradišti.

Z počátku jí vyhovovalo být na volné noze. „Říkala jsem si, že pro mě bude nejlepší, když načerpám zkušenosti z různých provozů,“ vysvětluje. Nakonec kývla na nabídku z Moravského divadla, které si ji získalo přátelskou atmosférou. „Nezažila jsem tu žádnou závist a rivalitu. Kolegové mě mezi sebe přijali, navíc se mi Olomouc líbí jako město,“ pochvaluje si rodačka z Havířova.

Od poloviny srpna se nezastavila. Hraje, zkouší, připravuje choreografie do chystaného muzikálu Starci na chmelu, který bude činohra Moravského divadla zkoušet s režisérem Petrem Novotným.

Její motto zní: Snažím se být ten typ ženy, která když ráno spustí nohy z postele na podlahu, ďábel sebou trhne a řekne: „Sakra, ona už je vzhůru?!“

autor: voj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.