Nechte se unášet mořem hudebních nápadů Petera Lipy

28. prosinec 2015

Peter Lipa patří do absolutní pěvecké špičky československé scény. Už dávno překročil všechny hranice různých žánrů, ať už jazzu, popu, blues nebo rocku. Svou úžasnou hudbu představí živě ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc od 20 hodin v pondělí 28. prosince.

Doménou Petera Lipy a jakýmsi výchozím bodem je jazz. V této kategorii získal řadu prestižních ocenění i na mezinárodní scéně.

Svou hudbou ale dokáže oslovovat posluchače i mimo daný žánr, třeba jeho spolupráce s textařem Milanem Lasicou je skvostná. Za desítky let, po které Peter Lipa vystupuje, si vysloužil označení výtečného entertainera.

Na jeho koncertech prostě není možné se nebavit, nenechat se vtáhnout do vln bezbřehého moře hudebních nápadů, které vytváří se zkušenými muzikanty za zády. Říká se, že nejlepší vánoční dárky jsou ty polozapomenuté, které zůstaly ležet nějaký den u stromečku nepovšimnuty.

Až budete mít dost kaprů, salátů a rohlíčků, přijďte si v pondělí 28. prosince rozbalit Petera Lipu do Velkého studia ČRo Olomouc.

Začínáme ve 20 hodin, vstupné je 50,- Kč a pro ty, kteří to k nám nestihnou, vysíláme koncert v přímém přenosu na YouTube. Ale lepší je být přímo u toho a zjistit, jestli si vy rozbalíte Petera Lipu, nebo naopak Peter Lipa si rozbalí Vás.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.