Nejlepší fotbalové naděje chodí do šumperské Základní školy Sluneční. Alespoň podle výsledku dvaadvacátého ročníku celostátního turnaje žáků prvního stupně „McDonald´s Cup“

6. červen 2019

Skvělý fotbal korunovaný ziskem titulu předvedli ve finále "McDonald´s Cupu" v Olomouci kluci ze Základní školy Sluneční Šumperk. V semifinále celostátní soutěže žáků prvního stupně si nejprve poradili se svými vrstevníky z olomoucké Základní školy Heyrovského, ve středečním závěrečném utkání porazili tým ZŠ Marjánka Praha. Všech pět šumperských gólů vstřelil Daniel Smejkal. Ten rozhodující těsně před koncem finálového souboje. 

Oslavy hodné nejprestižnějších soutěží i „We Are The Champions" a Fredie Mercury. Nic nechybělo. Samozřejmě i nadšení trenéra šumperského celku Petra Strnada. „Jsou to všechno fotbalisti ve sportovní třídě. Hrají výborně, vyhráli i žákovsou ligu. Vedu je pátým rokem. V této sezoně prohráli jen jeden zápas,“ říká trenér Strnad.

Slzy nakonec tekly hráčům obou týmů. Štěstím u vítězů, zklamáním u poražených. Sám Daniel Smékal zařídil v rozhodujících dvou zápasech všechny góly. A za nějakou tu slzu se nestyděl. „Slzy byly z radosti, vyhráli jsme to a jedeme do Itálie. Soupeři hráli výborně,“ potvrzuje Smékal.

Třetí v "McDonald´s Cupu" nakonec skončila Základní škola Heyrovského Olomouc, která v souboji o bronz porazila Základní školu Kylešice Opava 6:2.

„Krásné finále, plné emocí, výborné individuální výkony, fotbal měl všechno, co měl mít. Jsem rád, že se takové akce dějí,“ chválil závěrečné zápasy turnaje Karel Poborský.

autor: min
Spustit audio