Nejlepší jazzoví muzikanti z celého světa zahrají v Přerově

19. říjen 2016

Jazzová hudba opět rozezní Přerov. Zítra tam začíná 33. Československý jazzový festival. Letos bude pódium Městského domu patřit převážně americkým hvězdám.

Vstupenky na hlavní večerní představení jsou sice už vyprodané, jazz bude ale znít i v ulicích města, nákupních centrech a připravená je série dopoledních představení pro školy.

Ještě začátkem týdne v sále městského domu v Přerově hlasovali zastupitelé. Pár hodin poté je nahradili řemeslníci. Všechny sály a prostory domu připravují na jazzový festival.

„Chystáme sál na divadelní úpravu, to znamená maximální kapacitu. Chystáme i předsálí na jam session, které jsou tradičně obvyklé po skončení hlavního programu,“ říká šéf provozu Jan Vrba.

Také letos na pódiu Městského domu zahrají hvězdy světového jazzu. Vystoupí američtí Tia Fuller Trio nebo basista Christian Mc Bride Trio. Velký otazník ale stále visí nad koncertem kubánské kapely Tiempo Libre.

„Trochu máme nervy, protože pořád čekáme na potvrzení příletu kapely Tiempo Libre, která nám trochu komplikuje život, protože jsou tam částečné problémy s dosažením víz pro vstup do schengenského prostoru,“ prozrazuje ředitel festivalu Rudolf Neuls.

Všechna večerní představení jsou už téměř vyprodaná. Jazz ale nebude znít jen v Městském domě.

„Připravujeme letos ještě jednu novinku. Koncert bude 21. října v pátek v 16:30 hodin v nové Galerii Přerov, kde bude propagační festivalový koncert, na kterém bude hrát přerovský Jazz Base s kapelníkem Petrem Stojanem,“ doplňuje Neuls.

Připravena jsou i dopolední představení pro školy. Slyšet jazzové hudebníky bude možné i v ulicích města.

autor: kra
Spustit audio