Nejvíc jsem si užil první mistrovský titul s Plzní, to bylo velké, usmívá se Roman Hubník. Jak dlouho chce ještě hrát?

Patří do slavné stoperské líhně Sigmy Olomouc, která dala světovému fotbalu jména jako Tomáš Ujfaluši, David Rozehnal nebo aktuálně Tomáš Kalas. A stále na Hané válí.

V 37 letech Roman Hubník před pár dny zahájil zimní přípravu s týmem, a jak sám říká, bolí to. „Už si musím hlídat regeneraci, tělu trvá déle, než se dostane do pohody,“ ví moc dobře.

Letos tomu je dvacet let, co jako mladíček poprvé vyběhl na prvoligový trávník. Prošel Moskvou, Spartou Praha a Berlínem, kde v tamním klubu Hertha prožil krásná léta.

Po návratu z Německa se upsal Plzni, se kterou zažil hned tři mistrovské tituly, ale nezapomenutelný pro něj je především ten první. „Dvacet tisíc lidí na náměstí, pivo teklo proudem,“ směje se.

Přečkal rodinnou krizi, vrátil se do Olomouce a v Sigmě zase válí. A případný konec kariéry? „Uvidíme v létě, jestli bude držet zdraví a samozřejmě, jestli bude i zájem,“ říká bývalý reprezentační bek.

Poslechněte si ze záznamu celý rozhovor s kapitánem a obráncem SK Sigma Olomouc, který byl hostem Větrníku Českého rozhlasu Olomouc.

Spustit audio