Někteří majitelé a provozovatelé kempů se už chystají na novou sezonu. O pobyty je velký zájem

4. duben 2023 11:23

Utřít prach, umýt okna, povléct postele. Provozovatelé kempů z Olomouckého kraje se začínají připravovat na nadcházející sezonu.

Jako jedni z prvních ji zahájí v polovině dubna v Kojetíně na Přerovsku. Rezervaci chatek tam spustili už loni v prosinci a zájem je o pobyty je velký. Například na srpen je vyprodáno, v červenci zbývají už jen poslední místa.

Přilákat turisty do regionu chtějí i mnohá města a obce. Budují proti servisní a parkovací místa pro karavany, jsou to tzv. stal placy. Podle Romana Váni z Asociace kempování a karavaningu je jich však prozatím u nás ve srovnání se zahraničím velmi málo.

„Kraje výrazně podporují vznik takových míst. Třeba v Olomouckém kraji byl i letos vypsán dotační titul na podporu výstavby, takže očekávám, že příští rok se objeví další nová místa,“ uvádí.

Aktuálně v Olomouckém kraji fungují tato servisní místa v Olomouci, Hněvotíně a v Radslavicích u Přerova. Nové by pak ještě letos měly vzniknout v Olomouci pod Svatým Kopečkem v místní části Holice a u hradu Helfštýn.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio