Nemoc je křik naší duše, říká koučka a terapeutka Eva Šiška Filipová. Energii čerpá na milované Srí Lance

Eva Šiška-Filipová je cestovatelka, koučka a terapeutka, podnikatelka, žena, která pracuje s energií kamenů a filosofií Feng-šu. Rodačka z Olomouce, která svůj druhý domov našla na Srí Lance.

S duší dobrodruha se narodila, ale na své první cestování si musela počkat až do dospělosti první dcery, kdy společně na divoko vyjely do Indie. Následovala Srí Lanka, kde posléze obě zakotvily, dcera pracuje v potápěčském centru a Eva se rozhodla pořádat na Srí Lance ozdravné ajurvédské pobyty.

A proč právě tento zelený čajový ostrov? Jak říká Eva Šiška-Filipová: „Na Srí Lance je přítomna jemná ženská energie, používáte minimum elektroniky, cítíte se bezpečně a navracíte se k velmi jednoduchému způsobu života. A pak – ta energie vzácných kamenů, které se zde těží…“ 

Eva prožívá život naplno a výzvy, které přichází, přijímá, snaží se k nim stavět čelem a dává si na věci čas. Říká: „Když nás cokoliv v životě trápí, dejme si prostor a čas, o samotě pár minut denně a můžeme se nádherně ozdravit. Nepodceňujte ani zdánlivě banální onemocnění a přemýšlejte, co vám chce říct. Protože když jsme nemocní, naše duše křičí, že jsme na špatné cestě. “

Jako teamový i osobnostní kouč působila Eva Šiška-Filipová v různých společnostech. Ať už ale mluví ke komukoliv, vždy předává jedno poselství: „Dovolte sobě i druhým dělat chyby. Dovolte sobě, ale i svým dětem dělat vlastní rozhodnutí. Plňte si sny a dělejte to, co vás baví. Protože nejdůležitější je, abyste byli šťastní. Jděte za hlasem svého srdce a duše. A klidně s tím začněte i v pozdějším věku.

Poslechněte si celý rozhovor v Hostu ve studiu s Evou Šiška Filipovou

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio