Neproměněný dar z nebes, pak Stejskalova smůla. Sigma se po prohře se Slováckem v poháru louči

10. únor 2022

Fotbalová Sigma Olomouc do nejlepší čtyřky MOL Cupu nepostoupila. Vypadla se Slováckem, když podlehla na penalty 2:4. Po prodloužení skončil zápas 0:0. Oba týmy nevyužily v běžné hrací době po penaltě. V závěrečném rozstřelu pak byli šťastnější hosté.

„Penalty jsou loterie, tentokrát jsme měli víc štěstí my. Bylo vidět, že Stejsky (Jan Stejskal, pozn. red.) měl fakt smůlu. V podstatě chytil dvě penalty, ale srazil si to do branky. On měl smůlu, já štěstí,“ říkal brankář Slovácka Filip Nguyen o svém protějšku v celku soupeře Janu Stejskalovi.

Podle olomouckého gólmana byla atmosféra v kabině po utkání hodně smutná. „Seděli jsme tam dost zklamaní, padala tam nevhodná slovíčka, že to není normální. Sám jsem věřil, že v poháru můžeme být černým koněm. Kdybychom v 88. mintuě proměnili penaltu a vyhráli 1:0, věřím tomu, že bychom byli tak na koni, že bychom ten pohár mohli dost ovlivnit,“ hodnotil brankář Sigmy.

„Sám jsem věřil, že v poháru můžeme být černým koněm.“
Jan Stejskal, brankář SK Sigma Olomouc

Jan Stejskal se za smolaře zápasu nepovažuje. I když k chycení dvou penalt v rozstřelu byl hodně blízko, ale nepovedlo se mu to. „Myslím si, že smůlu teď má celá Sigma. V zápase, kdy jsme si do té doby nevytvořili žádnou větší šanci, jsme od nich dostali dárek z nebes. To musíme proměnit,“ štvala Stejskala neproměněná penalta Pabla Gonzáleze ze závěru základní hrací doby. Sám pak v prodloužení chytil penaltu Vlastimilu Daníčkovi. 

Naopak Slovácko mělo při penaltovém rozstřelu podle olomouckého trenéra Václava Jílka i trochu štěstí. „Stejně tak Slovácko nemuselo dvakrát skórovat, protože to nebylo kopnuté úplně ideálně. Štěstí se ale trošku přiklonilo k nim a my jsme venku. Chtěli jsme jít dál, ve druhém poločasu jsme tomu měli i blíž. Rozhodující příležitost jsme ale prostě neproměnili,“ mrzelo Jílka.

Nejbližší zápas sehraje Sigma v neděli v lize s Mladou Boleslaví.

autor: min
Spustit audio