Co dělám v rozhlase
Publikuju převážně rozhovory s osobnostmi z kultury, sportu i vědy, ale také se sama inspiruju úžasnými tipy na výlet, které přinášejí naši redaktoři a já je zpracuju pro web. Pokud rádi kutíte, najdete u nás i stránku s praktickými radami. Zároveň zaštiťuji společné regionální projekty, jako je například oblíbený Pochoutkový rok.
Před rozhlasem
Studentská léta. Brigádničila jsem jako recepční, dělala masáže, zkoušela jednoduché html stránky, editovala články pro online lifestylový magazín. Mezitím jsem na spřátelené stanici ČRo 6, nyní Plus, dělala několik let ekonoma, poté mě definitivně zlákala práce s webem.
Co mě baví
Posedět s přáteli, projet se na kole, v zimě lyžovat, sem tam něco vyfotit, cvičení Pilates - chvíli jsem dělala i instruktorku, čas od času něco zrekonstruovat - teda baví mě ten výsledek:-)
E-mail: dana.josefova@rozhlas.cz
Všechny články
-
Rozhlas, který je tady už 102 let, má smysl si chránit, říká René Zavoral
Dvanácté zastavení roadshow Rozhlas jede za vámi proběhlo v Tišnově. Aleš Cibulka přivezl zpěvačku Olgu Lounovou a fotbalového experta Radiožurnálu Sport Pavla Horvátha.
-
Na kolik způsobů a jak se správně drží vidlička? Záleží na tom, co jíme, říká Ladislav Špaček
Různé způsoby držení vidličky si můžeme dopřát v restauraci, ale i doma u stolu. Podle odborníka na etiketu, Ladislava Špačka, záleží na tom, co jíme.
-
Kynuté rohlíčky máčené v másle od Stanislavy Kotlabové náplň nepotřebují. Jsou famózní tak, jak jsou
Krásně nakynuté rohlíčky jsou měkké, plné máslové chuti a vanilky. Když se zakousnete, máte pocit, že to je marshmallow. Překvapivě jednoduchý recept nemá chybu.
-
Kateřina Cajthamlová: Změny nehtů souvisí s věkem i nevhodnou dietou. Rad je mnoho, mě zaujal řepík
Nehty a péče o ně je velké téma. Ženy si poškozují nehty tím, že při úklidu pracují bez rukavic. „Nejvíc trpí prostředníček, protože je nejdelší,“ říká známá lékařka.
-
Tipy na víkend. Hledáte inspiraci? Vyberte si výlet na mapě všech krajů
Uměním akrobatických pilotů, ohňovými rituály i krásou květin se můžete nechat okouzlit o posledním dubnovém víkendu. Tipů, jak ho strávit, máme spoustu. Stačí si vybrat!
-
Dělat srandu je těžké. Každému, kdo se o to pokusí, fandím, říká imitátor Petr Jablonský
Svým hlasem dokáže napodobit desítky známých osobností, zejména z politického života. Na začátku kariéry Petra Jablonského stál obdiv k legendárním českým komikům.
-
Dobro život objímá, ale není to jednoduchý zápas, spíš dramatický, říká biskup Tomáš Holub
Velikonoce jsou největším křesťanským svátkem. Období, kterým křesťané slaví vzkříšení Ježíše Krista, je spojené s poselstvím naděje, obnovy a vítězství života nad smrtí.
-
Smíme si mazanec namáčet v čaji, nebo je to nevhodné? Radí Ladislav Špaček
Mazanec je přímo rituální pokrm, stejně jako vánočka. Je to slavnostní pečivo Velikonoc. Mazanec krájí hostitelka na jednotlivé krajíčky a ty si hosté pokládají na talířek.
-
Horácovy sušenky od Vladimíra Horáka chutnají jako cukroví. Jsou plné čokolády a oříšků
Jako když si dáte opravdu poctivě naplněný čokoládový croissant. Lehce rozteklou čokoládu objímá sušenkové máslové těsto, které připomíná linecké. Je to dokonalá kombinace.
-
Není půst jako půst. Ten přerušovaný škodí a navyšuje tělu zásobu tuku, říká Kateřina Cajthamlová
Velikonoční svátky jsou spojené s vyšší konzumací jídla a alkoholu. Proč se nemáme bát vajec, jaká jejich dávka je bezpečná a proč je přerušovaný půst nevhodný?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »