Nejnovější
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 4. 5. 2025
Soutěžní recept: Jablkové tiramisu od Kamily Jelínkové. Rada z etikety: Jak naznačit obsluze, že už nechcete dolít sklenku. Druhy špeků a proč se věšel do komína.
-
Rada z etikety
Jak naznačit obsluze, že už nechcete dolít sklenku? Když zavelí král, nepokoušejte se o žádná gesta
„Při dolévání vína záleží na tom, jestli jsme na banketu, kde je jednotné menu a řízené servírování, nebo jsme v domácím či neformálním prostředí,“ říká Ladislav Špaček.
-
Jídlo
Odhalili jsme důvod, proč naši předci věšeli špek do komína
Skočit někomu na špek není příjemné. Kdybychom ale toto rčení vzali doslova a zaskočili k někomu na domácí špek, velmi bychom si pochutnali.
-
Jídlo
Ideální a rychlý recept na letní dny? Jablkové tiramisu od Kamily Jelínkové
Tak svěží dezert jste nečekali. Kousky jablek mu dodávají esenci echt čerstvosti. Pudink a vrstva zakysané smetany dodají vláčnost. Jablkové tiramisu je nádherné i na řezu.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 27. 4. 2025
Soutěžní recept: Máslové kynuté rohlíčky od Stanislavy Kotlabové. Rada z etikety: Jak správně držet vidličku. Devět v jednom – to je krůtí maso.
-
Rada z etikety
Na kolik způsobů a jak se správně drží vidlička? Záleží na tom, co jíme, říká Ladislav Špaček
Různé způsoby držení vidličky si můžeme dopřát v restauraci, ale i doma u stolu. Podle odborníka na etiketu, Ladislava Špačka, záleží na tom, co jíme.
-
Jídlo
Devět v jednom. To je krůtí maso
Říká se, že krůta obsahuje až devět druhů masa. Liší se zabarvením, konzistencí a obsahem tuku. Ze 70 % je maso bílé, ze 30 % pak červené. Každý si jistě si vybere.
-
Jídlo
Kynuté rohlíčky máčené v másle od Stanislavy Kotlabové náplň nepotřebují. Jsou famózní tak, jak jsou
Krásně nakynuté rohlíčky jsou měkké, plné máslové chuti a vanilky. Když se zakousnete, máte pocit, že to je marshmallow. Překvapivě jednoduchý recept nemá chybu.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 20. 4. 2025
Soutěžní recept: Horácovy sušenky s čokoládou od Vladimíra Horáka. Rada z etikety: Jak loupat a jíst vejce natvrdo. Luxusní vejce do skla.
-
Rada z etikety
Smíme si mazanec namáčet v čaji, nebo je to nevhodné? Radí Ladislav Špaček
Mazanec je přímo rituální pokrm, stejně jako vánočka. Je to slavnostní pečivo Velikonoc. Mazanec krájí hostitelka na jednotlivé krajíčky a ty si hosté pokládají na talířek.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Pochoutkový rok
Kulinární magazín, ve kterém soutěží vaše posluchačské recepty. Rok 2025 je na sladko. Pochlubte se svým rodinným sladkým receptem a vyhrajte!
Čas vysílání
neděle 10:04, 21:04 | Střední Čechy |
neděle 10:04, 21:04 | Brno |
neděle 10:04, 21:04 | České Budějovice |
neděle 10:04, 21:04 | Hradec Králové |
neděle 10:04, 21:04 | Karlovy Vary |
neděle 10:04, 21:04 | Liberec |
neděle 10:04, 21:04 | Olomouc |
neděle 10:04, 21:04 | Ostrava |
neděle 10:04, 21:04 | Pardubice |
neděle 10:04, 21:04 | Plzeň |
neděle 10:04, 21:04 | Sever |
neděle 10:04, 21:04 | Vysočina |
neděle 10:04, 21:04 | Zlín |
neděle 4:04 | Dvojka |
Další pořady
-
Návraty do minulosti
Vojta Kotek připomíná významné osobnosti, události, objevy, vynálezy, technické novinky a stavby, které se pojí s naší historií.