Rychlý medovník
Sladce vstoupíme do prvního týdne roku 2021 a to receptem, ve kterém nesmí chybět med.
Med je jediná potravina, která obsahuje všechny látky potřebné k udržení života, včetně enzymů, vitamínů, minerálů a vody. K nasbírání kilogramu medu včely nalétají vzdálenost rovnající se cestě čtyřikrát kolem Země.
A teď už se pustíme do pečení. Když se řekne medovník, spousta hospodyněk zalomí rukama a možná i zalamentuje, ať na ni nechodíme s tak složitým receptem. Přesvědčíme vás, že tento dezert zvládne i vy.
Budete potřebovat:
- 40 dkg hladké mouky
- 1 máslo
- 30 dkg medu
- 1 l sody
- 3 vejce
Vypracujeme těsto a necháme hodinu odpočívat. Rozválíme na tři pláty stejné velikosti a pečeme na 190 stupňů Celsia, ořízneme okraje, které si rozdrobíme do misky.
Náplň:
- plechovka kondenzovaného karamelového mléka
- 25 dkg másla
- 1 uvařený karamelový pudink
Vše dobře smícháme a promažeme upečené pláty i po stranách. Posypeme rozdrobeným těstem z misky, do kterého přidáme mleté vlašské ořechy.
Tip: Medovník nejlépe chutná uležený, až druhý den.
Související
-
Brownies s levandulí
Za dnešním receptem Apetýtu se vydáme do Lednice – do Burgr´s Clubu, kde nás mile pohostí a překvapí něčím voňavým a sladkým.
-
Tip na nepečené vánoční cukroví: Kuličky Tiramisu
Na adventním věnci už hoří tři svíce, a tak vás i v dnešním Apetýtu zveme k vánočnímu cukroví.
-
Hrnkový sypaný koláč s tvarohem
V pondělním Apetýtu pro vás máme něco sladkého. Pokud vám občas doma chybí nějaká ta dobrota k odpolední kávě, je tenhle recept pro vás tím pravým.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.