Sváteční bílkový chlebíček
Na poslední chvilku si s cukrářkou Petrou Burianovou upečeme v Apetýtu bílkový chlebíček. Tradiční dobrotu, do které můžete dát všechno, co máte rádi.
Ingredience jsou na jednu formu (na tzv. jelení hřbet).
Na sváteční bílkový chlebíček budete potřebovat:
- 6 bílků
- 150 g pískového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g vlašských mletých ořechů
- 2 lžíce oleje
- 50 g rozinek
- 25 g sušených brusinek
- 25 g nasekaných pistácií
- čokoládovou polevu na dokončení
Postup najdete v přiloženém audiu.
Nezbývá než popřát sladký vánoční čas!
Související
-
Makové kytičky podle Petry Burianové
Dnešní sladký recept z knihy Cesta z těsta pro vás má autorka kuchařky i vítězka soutěže Peče celá země – Petra Burianová.
-
Strouhané řezy
V pátečním Apetýtu pro vás máme další sladký recept. Tentokrát by mohli zajásat ti, kteří mají rádi rychlou přípravu a tím pádem i rychlý výsledek.
-
Smažené švestky ve skořicovém těstíčku
Josef a Saša Senohrábkovi jsou zkušení kuchaři a celoživotní partneři. Vaří poctivě a s láskou, se zkušenostmi, které posbírali v různých restauracích, kde společně vařili.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://olomouc.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://olomouc.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.