Nová cyklostezka z Radslavic do Grymova se napojuje na cyklotrasu Bečva

16. květen 2013

Obec Radslavice se sousedním Grymovem spojuje nová cyklostezka. Komunikace vede z Radslavic ke grymovskému mostu, kde se napojuje na oblíbenou cyklotrasu Bečva.

Nová cyklostezka měří jeden a půl kilometru, široká je dva a půl metru.

Její stavba začala loni a stála sedm milionů korun. Velkou část nákladů, rovných pět milionů, pokryla dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava.

Asfaltovou komunikaci mohou podle radslavického starosty Stanislava Jemelíka využívat nejen cyklisté, ale také vyznavači inline bruslení a chodci.

„Vybudování této komunikace je víceúčelové. Nejde jenom o spojení dvou obcí, i když je to velmi důležité, ale jde o napojení cyklistické dopravy i na město Přerov prostřednictvím cyklostezky Bečva. Jak pro rekreační část i přímé bezpečné spojení na obě strany, ať už směrem na Lipník, nebo na Přerov,“ říká.

Nová cyklostezka vede z Radslavic ke grymovskému mostu, kde se napojí na cyklotrasu Bečva, která vede do Oseka nad Bečvou. V letošním roce se na ni napojí úsek z opačné strany směrem od Prosenic. Další nová cyklostezka se letos bude stavět od silničního mostu v Oseku nad Bečvou směrem k tamnímu jezu.


Zvětšit mapu
autoři: zem , sib
Spustit audio