Nové pokoje pro pacienty i zázemí pro personál. Nemocnice Prostějov opravuje dětské oddělení

9. prosinec 2017

Dětské oddělení prostějovské nemocnice po 30 letech mění podobu. Celkem nemocnice investuje do rekonstrukce 19 milionů korun. Malí pacienti budou mít více místa. Komfortnější by měly být i prostory pro lékaře a sestřičky.

„Vcházíme do zadního traktu. Z původních vyšetřoven a pokojů pro lékaře vzniknou nové pokoje. Celková kapacita bude 25 lůžek, což je o něco větší než teď,“ popisuje Pavel Gottwald, hlavní správce Nemocnice Prostějov.

Vcházíme do dveří, kam nás směřují růžové nálepky dětských stop. „Začneme bouracími pracemi, vzniknou tady nové pokoje se sociálním zařízením, které budou vybaveny novými lůžky. Zejména jde o přístup k lůžku ze všech tří stran,“ dodává Gottwald.

Na stěnách jsou pohádkové obrázky, které jsou dílem jedné z místních sestřiček, jak uvedl správce: „Nakoupíme jí zase barvy, aby mohla pomalovat jednotlivé pokoje a chodby.“

Dětské oddělení funguje provizorně v prostorách ORL. „My jsme nastupovali včera, přijeli jsme s vysokými horečkami a střevními potížemi. Jsem přesvědčená o tom, že je nejdůležitější, jaký je tu personál. Sestřičky jsou tady báječné a je jedno, v jakých prostorách jsou. Samozřejmě tu chybí určitý komfort, nejsou tu toalety a sprchy na pokojích, což je nevýhoda, když musím od toho dítěte odcházet,“ říká maminka malého pacienta Pavla Enévová

Do opravených prostor by se dětské oddělení mělo vrátit za tři měsíce.

autor: mot
Spustit audio