Nové šatny, klubovna nebo wellness. Hokejisté Šumperka se těší na nové zázemí, investici platí město ze svého

7. červen 2022

Šumperští hokejisté budou mít nové zázemí za desítky milionů korun. Jeho stavba měla začít už loni, vedení radnice ale kvůli zrušení dotačního programu přišlo o peníze, se kterými počítalo. Investici nakonec město platí ze svého. 

Jen polovinu míst k sezení budou mít během sezóny k dispozici fanoušci šumperských hokejistů. Na stadionu totiž začíná stavba moderního zázemí pro hráče. Po dokončení budou mít nové šatny, klubovnu nebo wellness.

Okolo šumperského zimního stadionu se už brzy promění ve staveniště. „Počítali jsme s tím a jsme připraveni i na nějaká omezení. Zvlášť se to bude týkat návštěvníků domácích utkání,“ říká ředitel hokejového klubu Draci Šumperk Vladimír Velčovský.

Stavba se realizuje bez dotací 

Stavební firma bude muset především rozebrat celou severní tribunu. To znamená úbytek míst k sezení zhruba o polovinu. Omezení se dotkne už srpnových přípravných zápasů. „Ta stavba se zkrátka nedá realizovat jinak, než že se na jednom prostoru budou nacházet dva zdánlivě neslučitelné prostory, a to je staveniště a sportoviště,“ doplňuje Miroslav Pospíšil, šéf společnosti Podniky města Šumperka, která stadion spravuje.

Stavba nového zázemí pro hokejisty měla původně začít už loni. Městská firma na ni ale nedostala dotaci z Národní sportovní agentury. „V letošním roce realizujeme tuto akci již bez dotačních titulů, pouze z vlastních zdrojů. Meziroční nárůst předpokládané hodnoty zakázky vzrostl o deset milionů,“ dodává Pospíšil.

Náklady vzrostly na 53 milionů rokun

Náklady na investici tak stouply zhruba na 53 milionů korun. Jak ale zmiňuje starosta Tomáš Spurný z uskupení Pro Šumperk, vedení města už investici nechtělo odkládat. „Přístavba je jednoznačně potřebná. Je zásadně potřebná i pro dodržení požárních únikových prostor, takže ani tuto podmínku bychom dlouhodobě nesplnili,“ uvádí Spurný.

Kvůli stavbě tak musí vedení města schválit změnu rozpočtu. Zastupitelé o tom mají rozhodovat 16. června.

Spustit audio