Nový vchod, vzduchotechnika i šatny. Olomoucký bazén je po rekonstrukci znovu otevřený

27. září 2017

Po 3 měsících se lidem znovu otevírá plavecký stadion v Olomouci. V červnu tam dělníci začali budovat nový vchod, upravovat šatny a měnit vzduchotechniku. Projekt za 11 milionů korun je v tuto chvíli dokončený. Teď je na řadě stavba nové tobogánové věže a výhledově i výměna nádrže krytého bazénu.

„Prostory jsou sice stejně veliké, ale jsou pěknější a působí na nás velice příjemně. Trochu se posunul vstupní prostor, kde předáváme děti trenérům. V tomto je to lepší,“ myslí si učitelka Kateřina Kvapilová, která vede žáky druhé třídy na lekci plavání.

Všímají si novinek - modernějších dveří do vnitřního areálu a úprav v šatnách. Poslední opozdilci běží s botami v ruce z nové přezouvací zóny.

Během pár dní budou ve větším bezpečí i věci plavců ve skříňkách. „Připravujeme kamerový systém, aby pokryl i prostory šaten, ale zároveň jsme připravili i převlékací kabiny pro ty, kterým by to bylo nepříjemné,“ říká ředitelka bazénu Malgorzata Rapa-Katbeh.

Na řadu přijde i nová toboganová věž a výměna nádrže

Úpravami vnitřních prostor rekonstrukce nekončí. V polovině května příštího roku by podle olomouckého primátora Antonína Staňka za ČSSD mohli návštěvníci stoupat po nové tobogánové věži za 24 milionů korun. „Bohužel se ji nepodařilo umístit dovnitř plaveckého stadionu, což by výrazně zlevnilo a možná i zrychlilo celou tu rekonstrukci. Bohužel jsme narazili na nesouhlas památkářů,“ doplňuje.

Olomoucký plavecký stadion po rekonstrukci

Opravu potřebuje podle šéfa technického oddělení Martina Mecnarovského také nádrž krytého bazénu: „Vana je původní, celý bazén je z roku 1965. Vana je betonová a není v dobrém technickém stavu. Dochází k pronikání vody skrz bazénovou stěnu.“

S novou vanou se budou moct na stadionu konat mezinárodní závody. Kdy začnou dělníci nádrž vyměňovat nebo kolik budou práce stát, zatím není jasné.

autor: ahe
Spustit audio