Novým kapitánem Sigmy Olomouc je Roman Hubník

21. srpen 2020

K umístění v polovině prvoligové tabulky má fotbalistům Sigmy Olomouc pomoci mimořádně zkušená posila. Roman Hubník se po letech vrátil do hanáckého klubu. Působil v Rusku a v Německu. Největší úspěchy zažil ve Viktorii Plzeň, s kterou získal mistrovské tituly a zahrál si Ligu mistrů. Léta také nastupoval za českou reprezentaci.

„Věřím, že budeme hrát klidný střed a uvidíme potom v průběhu, protože zápasů je hodně. Tak jak loni měla Sigma kousek do pohárové Evropy, tak pak měla kousek do skupiny o padáka, takže to bylo o jednom, dvou zápasech,“ říká Roman Hubník, že důležitá utkání jeho celek zvládne a nebude zbytečně chybovat.

„Věřím v to, že chyb bude co nejmíň a že soupeřovi dáme co nejmíň brankových příležitostí,“ popisuje Roman Hubník, největší posila olomoucké Sigmy pro novou sezónu. Nejspíš i proto ho trenér Radoslav Látal určil novým kapitánem.

„Trenér si zavolal mě, Hauze a bývalého kapitána, takže bylo vyloženě řečeno, že já budu kapitán a ti dva budou asistenti. Kdybych nebyl kapitán, tak ve finále hraji stejnou roli. Pořád se mnou trenér komunikuje hodně a myslím, že ta páska nehraje tak velkou roli,“ dodává nový kapitán.

Zmíněný „Hauz“ je David Houska a bývalý kapitán Vít Beneš. Vysoký kredit někdejšího reprezentanta může ale i pro tak zkušeného hráče jako je Roman Hubník znamenat značný tlak.

„Hraju pod tlakem celý život, trénuji naplno,“ uzavírá Hubník. Což může pomoci nejen kapitánovi, ale nakonec i celému týmu Sigmy.

autor: min
Spustit audio