O radosti z jídla i ze života: Bílkoviny. V čem jsou důležité a co když jich máme nedostatek?

V čem jsou pro nás důležité? Kde je najdeme? Co se stane, když jich máme nedostatek? Pomáhají bílkoviny při hubnutí? Na co si dát pozor u sýrů? Co dělat, když mi nechutná maso? A co proteinové prášky? Pro koho konkrétně se hodí? Je vhodná konzumace proteinových shaků? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové. 

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.