O stavu silnic na střední Moravě bude olomoucký hejtman jednat s ministrem Dobešem

10. září 2011

Rychlostní silnice R46 mezi Olomoucí a Vyškovem i chybějící část dálnice D1 kolem Přerova - taková budou témata společného jednání hejtmana Olomouckého kraje Martina Tesaříka s ministrem dopravy Pavlem Dobešem. Ten by měl střední Moravu navštívit příští týden v pátek.

Hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík v minulých dnech písemně apeloval na ministra dopravy Pavla Dobeše kvůli současné situaci na rychlostní komunikaci R46 z Olomouce do Vyškova. Hejtman kritizoval technických stav silnice a rozhodnutí státu instalovat v celém úseku dopravní značky omezující rychlost na 100 kilometrů v hodině. "Musím přiznat, že zvolený přístup mne šokoval a považuji jej pro Olomoucký kraj za nejhorší zprávu letošního roku," konstatoval před několika dny Martin Tesařík.

Hejtman se s ministrem Pavlem Dobešem bude bavit také o výstavbě úseku dálnice D1 z Lipníku nad Bečvou do Přerova. „Je pro mě těžko pochopitelné, že Česká republika, přestože dálnice D1 je tranzitním tahem evropského významu, zatím nepřistoupila k dobudování této části dálnice a v zásadě dneska reaguje na tuto situaci tím, že tento úsek D1 je nahrazen rychlostní silnicí mezi Vyškovem a Olomoucí,“ kritizoval hejtman Tesařík.

Spustit audio