O taneční je i přes zdražení mezi středoškoláky zájem. Horší to možná bude s kurzy pro dospělé

17. září 2022 14:04

Mnohé společenské sály v Olomouckém kraji už plní účastníci tanečních. A i letos je o ně mezi středoškoláky velký zájem. Navzdory tomu, že kurzy někteří organizátoři zdražili. Menší zájem o taneční ale kvůli tomu očekávají mezi dospělými.

Všechny kurzy se podařilo olomoucké taneční škole naplnit bez problémů. „Ten zájem je pořád stejný, protože je tady tradice těch středoškolských tanečních kurzů. Takže to není třeba jak v dospěláckých kurzech nebo v latino pro ženy, fitness, kde každý rok řešíte jiný zájem,“ říká lektorka Kristýna Coufalová

„Ten zájem je pořád stejný, protože je tady tradice těch středoškolských tanečních kurzů.“ 
Lektorka Kristýna Coufalová

Zaplněné kurzy mají i v další taneční škole v Olomouci. „Naplnilo se to, k našemu milému překvapení, jako vždy,“ potvrzuje její provozovatel Marek Černý. Provozovatelé tanečních ale museli ceník kurzovného v průměru o deset až dvacet procent zvýšit, kvůli vyšším nákladům. „I s ohledem, jak zdražily ostatní taneční školy v krajských městech, tak jsme kurzovné zdražili o dvacet procent. I když nájem nám půjde výš než o tuto procentní částku,“ dodává Černý.

Zdražení nemělo vliv na zájem o taneční mezi středoškoláky, ovlivnit by ale podle provozovatelů kurzů mohlo počet přihlášek do lekcí pro dospělé. „Asi dojde ke snížení stavů. Dětem to dospěláci zaplatí, ale u sebe už budou přemýšlet, jestli si peníze neschovají na něco, co je víc potřeba,“ pokračuje Eva Šrámková, provozovatelka přerovské taneční školy. Zaplněnost tanečních kurzů pro dospělé se ukáže až v říjnu, kdy většina začíná.

Spustit audio