Obecní veselice, balóny nad hradem i rýžování zlata. Další prázdninový víkend nabízí spoustu zábavy

19. srpen 2016

Další Obecní veselice, kterou na tuto sobotu připravil Český rozhlas Olomouc, se tentokrát koná v Březsku, kde vystoupí folková skupina Alibaba, skupiny Hope Astronaut a Atom-Rock. Také uvidíte představení skupiny historických aktivit EQUES TEMPUS.

Plná horkovzdušných balonů. Tak bude vypadat sobotní obloha nad Bouzovem. Na tradičním balonovém festivalu budou k vidění přes dvě desítky těchto létajících velikánů. Hromadný start je v plánu na 18:30 hodin. Během odpoledne bude na hradě připraven zábavní a kulturní program, vystoupí třeba zpěvák Vlasta Horváth.

Jak dlouhý lidský had dokáže vést elektrický proud a zprovoznit tak malé zařízení? I na tuto otázku odpoví akce Víkend rekordů v ZOO Olomouc. V sobotu i v neděli se tu budou od desíti hodin dopoledne tvořit nové české rekordy. K jejich dosažení může přispět každý. Zkrátka nepříjdou ani zvířata v ZOO, v neděli se třeba bude z hasičských hadic plést nejdelší houpačka pro makaky.

Více než čtyři tisíce závodníků překonávajících pětikilometrovou trať plnou extrémních překážek. Takový bude letošní Spartan Race v Litovli, který startuje v sobotu v 9:00 hodin od litovelské loděnice. Odvážní se mohou přihlásit ještě přímo na místě.

Nevíte, kam o víkendu vyrazit na Prostějovsku?

Těm nejmenším bude v sobotu patřit kemp Žralok v Plumlově. Od půl druhé odpoledne tu na ně totiž bude čekat Pohádkový les. Kromě setkání s pohádkovými hrdiny se mohou těšit na ukázky dravců, výstavu hasičské techniky a mnoho dalšího.

Paella

Milovníci dobrého jídla by si neměli nechat ujít zítřejší Restaurant day. Od 11:00 hodin budete moct na zahrádce Národního domu v Prostějově ochutnat španělskou paellu, domácí buchty a spoustu dalších dobrot.

Prohlédnout si okolí z prostějovské radniční věže budete moct tento víkend na speciálních prohlídkách. Začínají v sobotu i v neděli dny vždy ve 13, 14 a 15 hodin.

Tradičním Kovářským fórem ožije tento víkend hrad Helfštýn

Špičkoví kováři obsadí od soboty až do přístího pátku kovárnu na hradě Helfštýn. Začne tu totiž osmadvacátý ročník Kovářského fóra. Jeho výsledkem bude dílo, které natrvalo ozdobí prostory hradu. Na slavnostní zahájení si zajděte v sobotu ve 14:00 hodin. Práci kovářů pak můžete sledovat každý den kromě pondělka, a to mezi desátou a sedmnáctou hodinou.

Oblíbený Hefaiston na Helfštýně na Přerovsku vstoupil do 34. ročníku

Do Bělotína by se v sobotu měli vydat všichni rockeři a rockerky. O půl třetí odpoledne totiž začne v areálu místního fotbalového hřiště maraton tvrdé hudby Hard and Heavy Fest. Zahrají na něm kapely Salamandra, The Pant nebo Porta Inferi.

Na cestu plnou krásných princezen, zlých černokněžníků i chrabrých rytířů se můžete vydat s těmi nejmenšími tuto neděli v Pavlovicích u Přerova. Ve 13 hodin startuje u místního Centra pro rodinu Ráj Cesta pohádkovou říší. Na dvoukilometrové trase čeká děti i rodiče spousta zábavy.

V Šumperku se koná Mezinárodní folklorní festival

Folklorní soubory z celé České republiky, ale třeba taky ze Srbska, Indonésie či Řecka si můžete tento víkend prohlédnout i poslechnout v Šumperku. Město bude až do pondělka žít šestnáctým ročníkem Mezinárodního folklorního festivalu. Kromě hlavní scény na statku Pavlínin dvůr se oslavy v sobotu dopoledne přesunou i do centra města.

Příznivci rockové hudby by si neměli nechat ujít sobotní koncert v Sobotíně. V areálu místního hotelu Dolte totiž zahraje rocková kapela Traktor. Akce začne v 16 hodin.

Ani tuto neděli nebude chybět další ze série velkolosinských promenádních koncertů. Tentokrát se představí hosté Mezinárodního folklorního festivalu v Šumperku. Těšit se můžete na soubory z Ruska a Indonésie. Na náměstí ve Velkých Losinách vystoupí od půl čtvrté odpoledne.

Ve Zlatých Horách se bude o víkendu rýžovat zlato

Ve Zlatých Horách tento víkend vypukne doslova zlatá horečka. Mítstní areál Zlatokopeckého skanzenu bude totiž hostit Mistrovství Česka a Slovenska v rýžování zlata. Soutěžit se tu bude už od sobotního rána. Chybět nebude ani zábavní program pro celou rodinu.

Rýžování zlata na Otavě v Kestřanech a přímý přenos Českého rozhlasu České Budějovice

Chybí vám přes léto divadlo? Tak se vydejte v sobotu do zahrádky domu Katovna v Jeseníku. Příležitostní divadelní společnost Nahraně tu v 17:00 hodin uvede svůj Kabaret INKOGNITO.

Všechny milovníky dechovky určitě potěší nedělní promenádní koncert v hudebním altánku lázní Jeseník. Od 15:00 hodin tu k tanci i poslechu zahraje místní kapela Dynybyly Band.

Spustit audio