Obecní veselice Českého rozhlasu i přes vysoké teploty přilákala spoustu návštěvníků

10. srpen 2015

Český rozhlas Olomouc začátkem srpna odstartoval svou tradiční soutěž Léto s pěnou, kdy každý den jeden z vás může vyhrát 20 půllitrů piva Holba. Během této soutěže jezdíme za svými posluchači do různých obcí Olomouckého kraje.

V prvním týdnu jsme navštívili Jesenicko a Šumpersko. Celý týden jsme zakončili Obecní veselicí v Dolních Studénkách.

V sobotu 8. srpna jsme vás pozvali na Obecní veselici, kterou jsme pořádali společně s obcí Dolní Studénky. I přes velmi horké počasí, kdy tepoty stoupaly téměř ke 40°C, si velká většina z vás našla cestu do kulturního areálu v Dolních Studénkách.

Místní úžasně připravili celý areál, nad celým posezením byly stany, takže všichni návštěvníci nakonec seděli v příjemném stínu. Občerstvit jste se mohli nealko i alko nápoji, především studeným pivem. K jídlu byla připravena grilovaná žebra, klobásy, kuřecí steaky, hermelín či kukuřice. Nechyběl ani stánek s cukrovinkami a kávou.

Čtěte také

Odpoledne s Českým rozhlasem Olomouc zahájil Marcel Zmožek, který zazpíval jak hity své, tak hity svého tatínka. Zazněly tak známé písničky Panenka z kouta, Už mi lásko není 20 let, To býval ráj a mnoho dalších. Poté následovalo vystoupení mažoretek z Libiny a to skupin Panters a Benjamínek, kdy nejmenším mažoretkám jsou čtyři roky.

Vystoupení mažoretek doplnily i jejich maminky. Následně vystoupila místní dechová kapela Kdo Má Čas, v jejímž podání opět zazněly známé písně, jako je třeba Škoda lásky. Zábavné odpoledne zakončila kapela Atom rock, při jejímž vystoupení se zaplnil i taneční parket. Se skupinou Atom rock si zazpíval i náš redaktor Mirek Kobza.

Obecní veselice v Dolních Studénkách - dechová kapela To Má Čas

První týden soutěže Léto s pěnou a první Obecní veslici máme už za sebou. Těšíme se na setkání s vámi v tomto týdnu na Přerovsku a v sobotu ve Veselíčku. Další týden se budeme pohybovat na Prostějovsku a Obecní veselici můžete navštívit ve Skalce. Měsíc srpen zakončíme na Olomoucku v Babicích u Šternberka.

Obecní veselice v Dolních Studénkách

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.