Od trampské písně k folkovým spirituálům!

14. říjen 2015

Trampská sedmičlenná skupina B. P. T. je zaměřená především na interpretaci klasické trampské písničky, která má ale v repertoáru jak vlastní, autorskou tvorbu, tak občasné muzikantské výlety do oblasti swingu či populární předválečné hudby nebo českých šlágrů pop music 50. let.

Na regionální a později celostátní folkové scéně se pohybují od počátku 80. let a za dobu existence vydala skupina CD Já jedu dál (březen 2012), My touláme se krajinou (Vánoce 2010), Co se stalo, přihodilo (Vánoce 2008), Tváře (2007), Vánoční koncert (2007) a záznam komponovaného pořadu Cesta k lásce.

Jsou vítězi nejrůznějších trampských a folkových soutěží a stále aktivními trampy.

Skupinu tvoří: Dáša Holubářová – zpěv, flétny, perkuse, Martina Bužková – zpěv, flétny, Ladislav Kozubík – zpěv, kytara, Pavel Nosálek – zpěv, kytara, Iva Šumšalová – zpěv, Jarda Bužek – zpěv, kontrabas, Karel Dvořáček, kytara, zpěv, mandolína, housle, Jana Dvořáčková – zpěv.

autor: Sandy Nosek

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.