Olomoucká fakultní nemocnice od čtvrtka rozšíří provozní dobu odběrového místa na vyšetření covid-19

12. srpen 2020

Kvůli povinným testům pro české turisty mířící do Řecka rozšíří od čtvrtka olomoucká fakultní nemocnice provozní dobu odběrového místa na vyšetření covid-19.  Řecko kvůli růstu počtu nakažených koronavirem zavedlo povinné testy od 17. srpna. Výsledky nesmí být starší než tři dny.

„V tuto chvíli jsme jediné zdravotnické zařízení v Olomouckém kraji, které zajišťuje vyšetření na COVID-19 pro zájemce z řad samoplátců. V souvislosti s novými opatřeními řecké strany jsme okamžitě zaznamenali zvýšený zájem o tyto testy. Protože chceme veřejnosti vyjít vstříc, snažíme se v rámci našich možností v co největším rozsahu rozšířit provozní dobu odběrového místa,“ říká náměstkyně nelékařských oborů FN Olomouc Ing. Bc. Andrea Drobiličová.

Od čtvrtku 13. srpna včetně tak bude odběrové místo v olomoucké fakultní nemocnici, které se nachází v budově F (boční vchod), v provozu ve všední dny od 7.30 do 15 hodin (polední přestávka 12.00 – 12.30) a pro samoplátce také o sobotách mezi 8. a 12. hodinou. Pro indikované pacienty (odeslané s podezřením na onemocnění COVID-19 například praktickým lékařem či Krajskou hygienickou stanicí) je ve všední dny vyhrazena doba od 7.30 do 11 hodin, od 11 hodin pak mohou přicházet samoplátci. V jejich případě je však nadále nezbytné vždy využít rezervačního systému na stránkách Fakultní nemocnice Olomouc a nahlásit se předem na volný termín.

Podle hlavní hygieničky Jarmily Rážové má do Řecka zaplacené zájezdy do poloviny září asi 32 000 českých turistů. Příští týden jich má odletět zhruba 4800.

autoři: bam , bas | zdroj: Fakultní nemocnice Olomouc
Spustit audio